Akies taiklumu jaunieji šauliai paminėjo Lietuvos šimtmetį

Kiekvieną pavasarį tradiciškai rajono jaunieji šauliai svarbias mūsų valstybės Nepriklausomybės datas pažymi šaudymo varžybomis. Todėl ir šiemet Prienų 206 kuopos jaunieji šauliai dalyvavo šaudymo varžybose ,,Nepriklausomybės taurei laimėti“, kurios vyko kovo 12 dieną kariuomenės poligone Rokuose.

Nors oras ir nebuvo labai pavasariškas, į šaudymo varžybas susirinko 11 komandų iš Pakuonio, Jiezno, Išlaužo, Prienų, Veiverių ir Birštono mokyklų. Jaunieji šauliai šaudė iš mažo kalibro ir pneumatinio šautuvų. Buvo vertinami ne tik komandinio šaudymo, bet ir asmeniniai rezultatai. Komandiniame šaudyme 1-ąją vietą užėmė Veiverių Tomo Žilinsko gimnazijos komanda, surinkusi 410 taškų (vad. Žydrūnas Šakočius), 2-ąją vietą – Išlaužo pagr. mokyklos jaunieji šauliai, surinkę 403 taškus (vad. Rolandas Meškauskas), o 3-ioji vieta atiteko Jiezno gimnazijos šauliukams, surinkusiems 376 taškus (vad. Sigitas Žalys). Individualiame šaudyme geriausiai sekėsi Jiezno gimnazijos jaunajai šaulei Saulei Valatkevičiūtei, kuri surinko 94 taškus ir užėmė 1-ąją vietą, 2-ąją vietą užėmė Veiverių jaunasis šaulys Žilvinas Valaitis, surinkęs 87 taškus, o 3-iąją – Jiezno gimnazijos šaulė Erika Kelmelytė, kuri taip pat surinko 87 taškus. Nors kitoms komandoms sekėsi prasčiau, tačiau visi išsiskirstė nusiteikę optimistiškai ir ateityje tikėdamiesi pergalės, nes didysis karvedys Napoleonas yra pasakęs: ,,Kiekvienas kareivis savo kuprinėje nešiojasi maršalo lazdą“.

Šias šaudymo varžybas, kaip ir kiekvienais metais, padėjo organizuoti LŠS Kauno Vytauto Didžiojo 2-oji rinktinė. Dėkojame rinktinės vadui ats. kapitonui Vytautui Žymančiui, vado pavaduotojui ats. mjr. Raimundui Ardavičiui.

Jaunųjų šaulių vardu kviečiu visus norinčius dalyvauti jau 6-ame žygyje, kuris vyks balandžio 28 dieną.

Jaunoji šaulė Erika Kelmelytė

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close