Jau tapo gražia tradicija, kad kovo 8-ąją Prienų socialdemokratai vyrai ne tik pasveikina rajono moteris, įteikia joms po gėlės žiedą ir dovanoja šaunių vyrų koncertą, bet ir suteikia Metų moters nominacijas.

Nominacijos teikiamos moterims už nuopelnus rajono bendruomenei, už darnią šeimą, pasiekimus darbe, visuomeninę veiklą, nepriklausomai nuo jų partiškumo. Nuo 2006 m. Metų moters apdovanojimai jau įteikti penkiasdešimt aštuonioms mūsų krašto moterims.

Prienų rajono savivaldybės meras Alvydas Vaicekauskas sveikindamas moteris linkėjo svajoti, būti mylimomis ir mylinčiomis bei apsuptomis palaikančių ir dėmesingų žmonių, ypač vyrų.

Šiais metais nominacijos buvo įteiktos keturioms moterims.

Apdovanojimų nusipelnė Danutė Vaičiūnaitė, kuri dirbti į Prienus pagal paskyrimą atvyko dar 1965 m. ir visada pasižymėjo kaip gabi organizatorė, stebino gerumu, darbštumu ir kuklumu. Danutė aktyviai dalyvauja Prienų sveikos gyvensenos klubo „Versmenė“ veikloje, yra klubo valdybos narė. Ji nuo pat Maltos ordino pagalbos tarnybos Prienų grupės įkūrimo pradžios aktyviai įsitraukė į šios organizacijos savanorišką veiklą ir šiuo metu globoja bei rūpinasi dviem Prienų mieste gyvenančiomis senolėmis. Savo šilumą, nuoširdumą, rūpestingumą, gerą žodį ir paguodą Danutė jau daug metų dalina aplinkiniams, draugams ir Prienų miesto bendruomenės nariams.

Aušra Balkūnienė yra moteris, kuri sąžiningai dirba, atsakingai augina savo vaikus, rūpinasi šeima, nuoširdžiai bendrauja su aplinkiniais. Su vyru Stasiu užaugino tris sūnus. Jau beveik dvidešimt metų dirba Išlaužo pagrindinėje mokykloje pradinių klasių mokytoja. Su mokiniais kiekvienais metais dalyvauja įvairiuose projektuose, bendruomenės renginiuose, noriai įsijungia į švenčių organizavimą, yra surengusi dvi fotografijos parodas Išlaužo seniūnijos salėje. Aušra jau penkerius metus dirba socialine darbuotoja Išlaužo kaimų bendruomenės šeimos dienos centre, kuriame lankosi vaikai iš socialinės rizikos šeimų. Kiekvienais metais Aušra pakviečia rėmėjus padėti surengti Kalėdų šventę vaikams, dienos centre organizuoja labdaros renginius.

Ona Trakymienė – moteris, trykštanti optimizmu ir gera nuotaika. 2015 metais už tai, kad išaugino ir gerai išauklėjo 11 vaikų, prezidentės Dalios Grybauskaitės buvo apdovanota ordino „Už nuopelnus Lietuvai“ medaliu. Gyvenime daug ir nelengvai dirbo, ūkininkavo, bet didžiausias turtas, kurį užgyveno – vaikai, dvidešimt septyni anūkai ir aštuoni proanūkiai! Nuo vaikystės Ona mėgsta skaityti, todėl iki šiol knygos iš rankų nepaleidžia. Anksčiau dar ir siūdavo, verpdavo, megzdavo ir net šakočius kepdavo. Ji aktyviai dalyvauja bendruomenės gyvenime, dainuoja vietiniame ansamblyje „Vidupis“. Nors jau yra garbinga senjorė, bet vis dar padeda sūnui ūkyje.

Aurelija Urbonienė jau dešimt metų dirba Prienų rajono savivaldybės socialinių paslaugų centro direktore. Ji ne tik profesionaliai atlieka savo pareigas, bet yra pelniusi visų centro darbuotojų ir klientų meilę, pagarbą bei pasitikėjimą. Aurelija darbe vadovaujasi žmogiškosiomis vertybėmis, aukštais profesinės etikos standartais ir atsakomybe, savo pavyzdžiu įkvepia, skatina, motyvuoja visus darbuotojus siekti produktyvių darbo rezultatų bei nuolat tobulėti savo profesinėje veikloje. Jos kūrybiškas požiūris į veiklą, naujoves socialinių paslaugų teikimo srityje, iniciatyvumas davė savo vaisius – centro bendruomenė sėkmingai įgyvendina vis naujus projektus. Aurelija skleidžia savanorystės idėją, pati savanoriauja ir skatina tai daryti kitus.

Po iškilmingų apdovanojimų moterims ir jas atlydėjusiems vyrams koncertavo grupė „Pikaso“.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close