Kašonių bibliotekoje – smiginio varžybos, skirtos Lietuvos valstybės nepriklausomybės dienai paminėti

 Kovo 3 dieną Kašonių bibliotekoje vyko smiginio varžybos, skirtos Lietuvos valstybės nepriklausomybės atkūrimo dienai paminėti. Jas organizavo Kašonių biblioteka kartu su kaimo bendruomenė ,,Kašonys“. Nors rytas buvo ir labai šaltas (termometro stulpelis rodė minus 180), aktyviausiems smiginio mėgėjams dalyvauti varžybose.šaltukas nesutrukdė. Juk šis žaidimas – azartiška, įdomi bei viena iš sąžiningiausių sporto šakų ir, nors Lietuvoje žaisti smiginį nėra labai populiaru, pasaulyje šios sporto šakos aistruoliai skaičiuojami milijonais. Čia viską reikia atlikti pačiam: nei tu draugą apkaltinsi, nei varžovą – nei tave pastūmė, nei laikė, laukti, kad laikas pasibaigtų, kaip žaisdamas krepšinį, taip pat negali – turi ateiti ir padaryti savo darbą.

Dauguma dalyvių smiginio strėlytes rankose jau buvo turėję, o štai vyriausias dalyvis Jonas Astrovas smiginį žaidė pirmą kartą. Daug kas mano, kad norint būtų geru smiginio žaidėju reikia turėti taiklią ranką ir žvitrią akį. Akinių šiam vyriškiui, tiesa, dar nereikia, o štai strėlytes mėtė kaire ranka. Ir kaip bebūtų keista, Jonas tapo absoliučiu smiginio varžybų nugalėtoju. ,,Sekėsi, nes turėjau stiprią palaikymo komandą: į varžybas atlydėjo žmona Romutė ir anūkas Lukas,“ – juokavo Jonas.

  Finalinėse varžybose vyrų tarpe antras liko Dalius Kabašinskas, trečias – Ričardas Mazuronis. Tarp moterų  geriausiai sekėsi Editai Kabašinskienei, antra liko Laimutė Pyragienė, trečia – Danutė Bajorienė. Moksleivių kategorijoje pirmą vietą iškovojo Matas Mazuronis, antrą – Lukas Astrovas. Pasitvirtino taisyklė, kad smiginiui žaisti amžius nekliudo: vyriausiam varžybų dalyviui – šešiasdešimt treji, o jauniausiam – aštuoneri metai.
Dėkojame visiems kašoniškiams, kurie aktyviai dalyvauja Kašonių bibliotekos ir Kašonių bendruomenės organizuojamuose renginiuose.

 

Kašonių bibliotekininkė Danutė Bajorienė

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close