Praėjusį ketvirtadienį Prienų kultūros ir laisvalaikio centre nuaidėjo 5-asis respublikinis vaikų ir jaunimo šiuolaikinio šokio festivalis „Proxima 2012”. Šiemet atvyko daug kolektyvų iš visos Lietuvos. Vieni jų festivalyje dalyvauja jau kelintą kartą, bet buvo ir tokių, kurie Prienuose svečiuojasi pirmąkart.  

Jubiliejinis vaikų ir jaunimo šiuolaikinio šokio festivalis sutapo su Tarptautine vaikų gynimo diena, todėl šiemet jis buvo dar nuotaikingesnis ir iškilmingesnis. Vaikams ir jaunimui daug dovanų ir saldžiųjų siurprizų paskyrė ištikimieji festivalio rėmėjai: bendrovės KOOPS, „Sotas“, daug įvairių kultūros renginių remiančios Rasa Ruseckienė ir Jolantos Želvienės IĮ.

Pirmieji, pasveikinę festivalio žiūrovus šokiu „Ateivių kantri“, buvo Prienų šiuolaikinio šokio studija „GS“ (vad. Gina Kareivaitė). Vėliau pasirodė Marijampolės šiuolaikinio šokio grupė „Opa“ (vad. Jolita Lukšienė), Prienų „Revuonos“ vidurinės mokyklos  šiuolaikinio šokio grupė „Sprigtas“ (vad. Gina Kareivaitė), Žąslių kultūros centro šiuolaikinio šokio studija „Varsa“ (vad. Džioneta Gubicaitė), Kybartų kultūros centro šiuolaikinio šokio grupė „Škac“ (vad. Irena Šunokienė), Birštono meno mokyklos dizaino studija (vad. Vilma Krasauskienė, modeliuotoja Beatričė Grigonytė), pristačiusi kolekciją „Spalvų ratu“. Žiūrovus džiugino Panevėžio „Šaltinio” vidurinės mokyklos šiuolaikinio šokio grupė ACTION (vad. Asta Saikauskienė), šokius „Salsa“ ir „Rumba“ dovanojo Kauno šokių klubo „Santaka“ sportinių šokių grupė (vad. Andrius Brikmanis), Prienų kultūros ir laisvalaikio  centro pučiamųjų instrumentų orkestro choreografinė grupė (vad. Ligita Gediminienė). Iš viso kolektyvai pristatė dvidešimt puikių ir originalių pasirodymų.     

Linksmas ir smagus festivalis baigėsi. Sveikinimo žodžius Respublikinio vaikų ir jaunimo šiuolaikinio šokio festivalio „Proxima“ ir Tarptautinės vaikų gynimo dienos proga festivalio dalyviams tarė šeimininkai PKLC direktorius Džordanas Jogimantas Aksenavičius ir Prienų rajono savivaldybės Kultūros, sporto ir jaunimo skyriaus vedėjas Rimantas Šiugždinis. Visų kolektyvų vadovams, tarp jų ir festivalio koordinatorei, Prienų KLC meno vadovei, choreografei Ligitai Gediminienei, buvo įteiktos Prienų rajono savivaldybės mero padėkos, simbolinės „Proxima“ statulėlės, o šokėjams saldūs rėmėjų įsteigti prizai.

Atsisveikindami festivalio organizatoriai dėkojo visiems, kas dalyvavo, ir tiems, kas atvyko pasižiūrėti  jubiliejinio festivalio „Proxima 2012“ dalyvių pasirodymų, kviesdami nepamiršti, kad vaikais galima išlikti visą gyvenimą.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close