Pažintis su biblioteka ir knyga

Kovo 1 dieną smagiai nusiteikę Prienų lopšelio-darželio „Pasaka“ „Bitučių“ grupės vaikai atvyko į Jiestrakio biblioteką paminėti praėjusios Gimtosios kalbos dienos.

Daugumai vaikų tai buvo pirmasis apsilankymas bibliotekoje, todėl viskas buvo nauja ir įdomu. Bibliotekininkė Kristina papasakojo vaikams, kas yra biblioteka, ką joje galima rasti, kuo ir kaip naudotis. Vaikai su dideliu susidomėjimu vartė knygeles, vyresnieji (priešmokyklinukai) bandė skaityti. O kad susitikimas turėtų dar didesnę išliekamąją vertę, bibliotekoje pražydo „Šimtmedžio medis“, kurį bendromis pastangomis padarė bibliotekininkė kartu su mažaisiais lankytojais ir jų auklėtoja.

Malonus vaikų šurmulys netilo ir besišildant prie arbatos puodelio. Vaikai dalinosi įspūdžiais. Apdovanoję vieni kitus maloniomis atminimo dovanėlėmis, vaikai pažadėjo aplankyti ir miesto biblioteką.

Ir vis tik… Malonu išgirsti, kad bibliotekoje smagu, jauku ir kad labiausiai, kas įsiminė vaikams – tai knygelės. O juk tokia ir yra bibliotekos misija – išmokyti pamilti gimtąjį žodį. Pradžia padaryta.

Kristina Tamašauskienė

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close