Remigijus Zolubas: liberalai kels kandidatą į Birštono merus

Likus metams iki savivaldybių tarybų rinkimų kalbiname Birštono Liberalų sąjūdžio skyriaus pirmininką Remigijų Zolubą.

 

Artėja savivaldybių rinkimai, ar Liberalų sąjūdis ketina juose dalyvauti?

 

Jau pradėjome ruoštis būsimiems rinkimams: sudarinėjame programą, ruošiame siūlymus miestui ir formuojame komandą. Mielai kviečiu visus miestiečius į talką!

 

Ar jau nusprendėte kas galėtų būti partijos kandidatas į Birštono merus?

 

Liberalų sąjūdžio vadovybė dar svarsto kaip atrinkti geriausius kandidatus į savivaldybių merus. Tačiau esame apsitarę, kad partija Birštone turi kelti savo kandidatą ir sudaryti galimybę rinkėjams pasirinkti žmogų, kuris atstovautų geriausias liberalias vertybes – skaidrumą, demokratiškumą, atvirumą ir laisvę veikti.

 

Ar jūs pats ketinate kandidatuoti į Birštono merus?

 

Būtų nesuprantama, jeigu aš, kaip skyriaus pirmininkas, nusišalinčiau nuo rinkimų. Juk politinės organizacijos tikslas yra sėkmingi rinkimai. Taigi esu apsisprendęs kelti savo kandidatūrą, tačiau, pirmiausia, tam turės pritarti partijos nariai.

 

Kokias matote pagrindines Birštono problemas, kurias laimėjus rinkimus spręstumėte pirmiausiai?

 

Pirmoji problema yra per mažos algos savivaldybėje. Turime gražų kurortą, puikias sanatorijas, bet birštoniečiai iš to gauna nepakankamai naudos. Man atrodo, kad žmonių atlyginimai galėtų būti didesni. Pavyzdžiu galėtų tapti savivaldybės valdoma „Versmė“. Miesto politikai atlyginimams skiria nepakankamai dėmesio. Žmonių gerovė yra ir miesto, ir pačių politikų laimėjimas.

Antras rūpestis yra emocinė atskirtis. Ji susiformavo per daugybę metų. Mano nuomone, miestiečiai (o ypač jaunimas) nesijaučia šeimininkai savo mieste. Vyrauja nuomonė, kad reikia tik vykdyti tai, ką valdžia nuspręs arba laukti kol valdžia kažką padarys, o žmonių nuomonė niekam nereikalinga. Čia reiktų visų miesto politikų ir bendruomenės susitelkimo, kad taptume vieningi visuose darbuose. Bloga žmogaus savijauta, nesaugumas, netikėjimas ateitimi ir negalėjimas jos keisti labiausiai skatina emigraciją. Vien per 2017 m. mieste sumažėjo apie 100 gyventojų. Kitą kadenciją gyventojų mažėjimas turi būti sustabdytas ir atvykstančių naujų gyventojų, tikiuosi, kad bus daugiau nei emigruojančių.

 

Kaip vertinate merės, administracijos ir tarybos darbą?

 

Vertinu teigiamai ir manau, kad yra nuveikta tikrai daug gerų darbų miestui ir miestiečiams. Administracijoje dirba daug aukšto lygio specialistų ir jų susiklausymas bei vietinių problemų žinojimas padeda dirbti racionaliai bei efektyviai. Klaidų pasitaiko, bet klaidų nebūna, kai nedirbi. Aišku, visada galima dirbti dar geriau. Valdžiai kartais pritrūksta inovatyvių idėjų, naujų iššūkių. Šiek tiek jaučiamas valdžios nuovargis ir noras pailsėti. Manau negalima atsipalaiduoti, nes veiklos yra daug, o Europoje kaip tik stebime augančią konkurencijos tarp kurortų.

  Taip pat gerai vertinu savivaldybės tarybos opoziciją. Jaunatviški, energingi žmonės, kurie savo idėjomis ir veiksmais sudaro rimtą konkurenciją senbuviams. O, kaip žinia, iš konkurencijos gimsta kokybė. Daugiau nuomonių padeda išvengti sąstingio, todėl reikia tik surasti efektyvius būdus kaip suvienyti skirtingus požiūrius miesto labui.

 

Kaip matote Birštono ateitį po ketverių naujosios kadencijos metų?

 

Lietuvoje matome kaip viskas brangsta: prekės, paslaugos, transportas, maistas, taigi labai svarbu didinti žmonių pajamas. Ne išimtis ir Birštonas. Verslui labai svarbu išlaikyti konkurencingas sanatorijų ir poilsio namų paslaugų kainas, tačiau taip pat ir didinti atlyginimus darbuotojams. Todėl miesto politikų pagrindinis uždavinys, kaip kurortą padaryti prestižiniu, kaip pritraukti daugiau klientų, kurie galėtų išleisti daugiau. Nėra jokių galimybių Birštonui kainomis prilygti Ukrainos Bukoveliui ar Gruzijos Batumiui, turime lygiuotis į Vokietijos Baden Badeną ir Šveicarijos Davosą. Jau esu miesto valdžiai siūlęs bandyti tapti svarbiausiu Lietuvos konferencijų centru. Tai duotų daug pridėtinės vertės verslui, darbuotojams ir visam miestui.

 

Esate kalbėjęs apie Birštono-Prienų dvimiestį, ar tai būtų gyvybingas projektas?

 

 Birštonas nors ir būdamas mažas miestas gyventojų skaičiumi, bet turi didelį potencialą ir gali tapti ne tik svarbiausiu darbdaviu prieniškiams, bet net garvežiu visam aplinkiniam regionui. Turime būti ambicingesni ir patys sau susikurti ateitį, nes Vidaus reikalų ministerija Birštoną mato tik kaip nesavarankišką Kauno sanatoriją, kurios savivalda būtų apribota iki seniūnijos lygio. Birštono bendra kooperacija su Prienais įrodytų, kad patys sugebame tvarkytis efektyviai ir jokie nurodymai iš Vilniaus ar Kauno mums nereikalingi.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close