Šachmatų turnyro nugalėtoju tapo Jonas Džervus

Vasario 21 dieną Birštono sporto centre buvo apdovanojami šachmatų turnyro, skirto Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmečiui paminėti, dalyviai. Prieš prasidedant apdovanojimams būrelio trenerė Danutė Urbanavičiūtė pristatė Birštono gimnazijos istorijos mokytoją Daivą Jonikaitę-Snapaitienę, kuri susirinkusiuosius supažindino su šia svarbia Lietuvai istorine data.

Dėl padidėjusio sergamumo gripu turnyre dalyvavo nedaug žaidėjų. Trenerė pažymėjo, kad šventiniame žaidime dalyvavo 11 suaugusiųjų ir 11 vaikų. Suaugusieji sužaidė 55 partijas, vaikai – 33. Iš viso per 5 turnyro dienas buvo sužaistos 88 partijos.

Pirmąją vietą laimėjo Jonas Džervus, surinkęs 9 pergales, antrą – Kazimieras Senavaitis su 8,5 taško, o trečią užėmė D. Urbanavičiūtė, nuo nugalėtojo atsilikusi tik viena pralaimėta partija.

Vaikų grupėje nugalėjo Matas Černevičius, į savo sąskaitą kaip tikras čempionas įsirašęs net 9 taškus. Antra prizinė vieta atiteko Nedai Žuvininkaitei, trečia – Ernestui Vyšniauskui, ketvirta – Erlandui Pempei.

Iš mažiausiųjų geriausiai pasisekė Dovydui Jančiuliui, užėmusiam pirmą vietą, antroji atiteko Ugnei Naudžiūnaitei, trečioji – Svajūnei Karandaitei.

Visi laimėtojai buvo apdovanoti medaliais, padėkos raštais, o mažiausieji gavo ir šachmatininko pradžiamokslį.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close