Didžiausia dovana žmogui-gerumas

Kas yra gerumas?  Šia tema dažnai kalbamės su mažaisiais, mokomės būti draugiškais, nesipykti, dalintis žaislais, pagloboti silpnesnį, apkabinti artimą, jausti pagarbą vyresniems žmonėms, ypač seniems, kuriems reikia didesnio dėmesio ir gerumo.

Jiezno gimnazijos direktoriaus pavaduotoja ugdymui Danutė Bajorienė, kuri rūpinasi Jiezno gimnazijos ikimokyklinio ugdymo skyriaus ugdymu,  pasiūlė Šv. Velykų  proga pasveikinti vienišus senelius ne tik Jiezno mieste, bet nuvykti į Jiezno palaikomojo gydymo ir slaugos ligoninę, kur šiuo metu gyvena 45 seneliai. Šią grąžią akciją palaikė Jiezno gimnazijos direktorius Povilas  Veteris.

Todėl prieš Velykas nutarėme aplankyti Jiezno pirminės sveikatos ir priežiūros centre slaugomus vienišus senelius, nors akimirką juos pradžiuginti, praskaidrinti nuotaiką.

Vaikai, kartu su auklėtojomis, gamino velykinius atvirukus įdėdami savo šilumos, gerumo dalelę, ir nekantraudami laukė tos dienos kada išvyksime sveikinti senelių.

Ir štai lauktoji kovo -27 diena, kai ikimokyklinukai lydimi auklėtojos M. Valatkienės, auklėtojos padėjėjos E. Maceinaitės ir soc. pedagogės D. Mazuronienės, išvykome pasveikinti vienišus senelius. Su artėjančiom Velykų šventėm.

Mums atvykus, labai maloniai sutiko centro darbuotojos, palydėjo į palatas kur gyvena seneliai, aprodė, papasakojo.

Vaikučiai jiems įteikė atvirukus, palinkėjo sveikatos, vilties, ramių švenčių.

Matėme, kad ne vieno jų akyse sužibo džiaugsmo ašara, gal būt sujaudino šiltas mažųjų žvilgsnis, nuoširdus žodis, užuojauta.

Sugrįžome laimingi, širdyse jautėm neapsakomą gerumo jausmą.

Ir sekančiais metais žadame nepamiršti akcijos ,,Pasveikink vienišą žmogų“.

 

Jiezno gimnazijos ikimokyklinio ugdymo skyriaus auklėtoja Marijona Valatkeinė

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close