Prienų garbės piliečiui įteiktas Santarvės ordinas

Vasario 17 d. Vilniuje Prienų garbės piliečiui, rašytojui Vytautui Bubniui už santarvės puoselėjimą buvo įteiktas Santarvės ordinas „Pro augenda concordia“. Šį apdovanojimą teikia Lietuvos santarvės fondas. Toks pats ordinas buvo įteiktas ir kraštiečiui, poetui Justinui Marcinkevičiui bei LR prezidentui Valdui Adamkui. 

Apdovanojimo įteikimo ceremonijoje dalyvavo Prienų r. savivaldybės meras Alvydas Vaicekauskas, kuris visų Prienų krašto žmonių vardu pasveikino gerbiamą rašytoją bei palinkėjo stiprybės, sveikatos ir kūrybinio polėkio.

Tiesa, šis fondas bei jo įkūrėjas prieš 10 metų buvo pakliuvęs ir į teisėsaugos akiratį. Dėl aplaidaus buhalterinės apskaitos tvarkymo, fondo lėšų pasisavinimo, 2006 m. šio fondo įkūrėjas buvo nuteistas. Pasak žiniasklaidos, Santarvės ordinas fondo įkūrėjo valia turėjo būti įteiktas ir popiežiui Jonui Pauliui II dar šiam esant gyvam, tačiau pastarasis ordino atsisakė.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close