Naikinama kelionių organizatoriaus „Travelonline Baltics“ licencija

Turizmo departamentas naikina veiklą nutraukusio kelionių organizatoriaus „Travelonline Baltics“ licenciją. Dėl galimai nusikalstamos šios bendrovės ir susijusių asmenų veiklos prokurorai pradėjo ikiteisminį tyrimą, praneša departamentas.

Turizmo departamento Turizmo veiklos priežiūros skyriaus vedėjas Tadas Žentelis teigia, kad turistų nuostolių gali būti išvengta.

„Tikrindami įmonės finansinius dokumentus laiku identifikavome situacijos riziką ir galėjome imtis prevencijos iš pradžių laikinai stabdydami, o šiandien jau naikindami licenciją. Svarbiausia, kad glaudžiai bendradarbiaujant ir keičiantis informacija su kitais kelionių organizatoriais, kurių keliones perpardavinėjo „Travelonline Baltics“, bei draudimo bendrove, finansinių turistų nuostolių gali apskritai būti išvengta“, – pranešime cituojamas T. Žentelis.

Turizmo departamentas teigia nusprendęs naikinti kelionių organizatoriaus pažymėjimo galiojimą, nes iki pirmadienio vakaro nesulaukė oficialių duomenų, reikalingų patikrinti, ar įmonės draudimo suma yra pakankama.

Įmonės vadovė Eglė Lenkovičienė ir akcininkas Paulius Jasaitis 5 metus nebegalės verstis kelionių organizavimu.

„Travelonline  Baltics“ pažymėjimas laikinai buvo sustabdytas sausio 15 dieną.

Bendrovės „Travelonline Baltics“ veikla apdrausta „BTA Baltic Insurance Company“ filiale Lietuvoje (BTA), o draudimo suma siekia 120 tūkst. eurų. Pirminiais skaičiavimais, ji turėtų būti pakankama padengti galimus turistų, įsigijusių organizuotą turistinę kelionę pagal sutartį su „Travelonline Baltics“, nuostolius, jeigu paslaugos nebus suteiktos.

Turizmo departamento surinktais duomenimis, „Travelonline Baltics“ yra sudariusi 44 kelionių pardavimo sutartis su 122 turistais.

Su „Travelonline Baltics“ yra susiję šie internetinės prekybos svetainės-portalai: easytravel.lt, toptravel.lt, judek.lt, keliones.lt, kruizai.lt, skrydziai.lt, 24fly.com, 24fly.lt, rezervacijos.lt, viesbuciai.lt ir kelionesinternetu.lt.

Departamentas dėl galimo piktnaudžiavimo ir galbūt tyčinio įmonės bankroto į teisėsaugą kreipėsi sausio 23 dieną. Tyrimas dėl galimo didelės vertės svetimo turto iššvaistymo pradėtas Vilniaus apygardos prokuratūroje.

Vienintelė „Travelonline  Baltics“ akcininkė yra P. Jasaičio valdoma bendrovė „Aviahero”. 2016 metais kelionių organizatorė gavo 2,113 mln. eurų pajamų ir uždirbo 5,5 tūkst. eurų grynojo pelno.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close