Literatūrinė popietė ,,Su volungėlių čiulbesiu vaikams“ Birštono vienkiemio bibliotekoje

Lietingą sausio 26-osios rytmetį į Birštono vienkiemio biblioteką atskubėjo Birštono vienkiemio darželio-mokyklos ikimokyklinukai su savo auklėtojomis Jurgita Pagrandyte ir Gitana Marčiukaitiene. Bibliotekoje vyko literatūrinė popietė ,,Su volungėlių čiulbesiu vaikams“, skirta Lietuvos vaikų poeto, rašytojo, vertėjo Martyno Vainilaičio 85-osioms gimimo metinėms.

Vyresnioji bibliotekininkė Gražina Andrulevičienė papasakojo vaikams apie Martyną Vainilaitį, supažindino vaikus su jo kūryba, parodė knygeles, kurios yra bibliotekoje. Bibliotekininkė ir auklėtojos skaitė vaikams eilėraščius iš poeto knygos ,,Juokų maišelis“. Po to visi žiūrėjome vaizdo įrašą, kur poetas Martynas Vainilaitis skaito eilėraštį ,,Rudenėlis“. Taip pat žiūrėjome įrašą, kur eiliuotą pasaką ,,Ežio namas“ skaito Andrius Mosiejus, Lietuvos tapytojas, skulptorius, grafikas. Pažiūrėję šį įrašą, aptarėme su vaikais, kad degtukų jokiu būdu negalima imti. Renginio pabaigoje visi dalyviai buvo vaišinami saldumynais.

 

Vyresn. bibliotekininkė Gražina Andrulevičienė

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close