Startavo akcija „Kaminukas“

Aplinkos apsaugos pareigūnai sausio mėnesį pradėjo aktyvią aplinkos oro taršos prevenciją ir neteisėto atliekų deginimo kontrolę. Tai tradicinė akcija „Kaminukas“, kuri vyks didžiojoje šalies dalyje iki pat žiemos pabaigos.

Alytaus regiono aplinkos apsaugos departamento kontroliuojamoje teritorijoje ši akcija bus vykdoma nuo sausio 10 d. iki vasario 15 d. Akcijos tikslas – aplinkos oro taršos prevencija, neteisėto atliekų deginimo kontrolė. Akcijos metu bus vykdomi reidai pramoniniuose bei gyvenamuosiuose rajonuose vizualiai nustatant padidintą taršą skleidžiančius šaltinius ir imamasi visų priemonių galimiems pažeidimams išaiškinti ir pažeidėjams nustatyti. Pasirinktinai bus tikrinamos transporto priemonių remonto dirbtuvės, garažų bendrijos, baldų gamybos ir medžio apdirbimo įmonės, ar jose nedeginamos atliekos (panaudoti tepalai, naftos produktais užterštos atliekos, chemiškai apdorota mediena ir kt.).

Su intensyviu šildymu susijęs oro taršos padidėjimas ypač juntamas individualių namų rajonuose. Atkreipiame dėmesį, kad pasitaiko atvejų, kuomet kaip kuras naudojama dažyta ir kitaip apdirbta mediena (seni langai, baldų gamybos atliekos, laminuota plokštė ir pan). Būtina žinoti, kad eksploatuojant katilus tiek buityje, tiek įmonėse galima naudoti tik kurą, o atliekas deginti griežtai draudžiama. Jos turi būti priduodamos atliekų tvarkytojams.

Prašome gyventojų nebūti abejingiems dėl savo ir kitų sveikatos ir esant įtarimų, kad pažeidžiami aplinkos apsaugos reikalavimai, kviečiame informuoti Bendruoju pagalbos telefonu 112 arba (darbo valandomis) kreiptis į Alytaus regiono aplinkos apsaugos departamento pareigūnus. 

 

Alytaus regiono aplinkos apsaugos departamento

Prienų agentūros informacija

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close