Prienų rajone rasta šaunamųjų ginklų ir šaudmenų

Balandžio 2-osios Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Prienų rajono policijos komisariato pareigūnų radinys –  trys šaunamieji ginklai ir jais šaudyti tinkami šaudmenys.

Teisėsaugininkai, nuvykę pas 20-metį Šilavoto seniūnijos gyventoją, gyvenamajame name, rado savadarbį šaunamąjį ginklą nupjautu vamzdžiu ir 37 vienetus mažo kalibro šovinių, pritaikytų šaudyti šiuo ginklu.

Tą pačią dieną, nuvykus į gretimos Veiverių seniūnijos 36-erių metų gyventojo V. S. namus, per apžiūrą rastas graižtvinis šaunamasis ginklas be identifikacinio numerio, lygiavamzdis 16 kalibro vieno vamzdžio šaunamasis ginklas su nupjautu vamzdžiu ir trys 16 kalibro šoviniai.

Iš minėtų Prienų rajono gyventojų šaunamieji ginklai ir šaudmenys paimti.

Dėl neteisėto disponavimo šaunamaisiais ginklais ir šaudmenimis pradėti ikiteisminiai tyrimai, numatyti Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 253 str. 1 d. (baudžiama areštu arba laisvės atėmimu iki penkerių metų).

Norime priminti, kad apie rastą ginklą ar šaudmenis asmuo privalo informuoti policiją. Patiems juos pernešti, pervežti ar kitaip gabenti draudžiama. Rastus ginklus jų radimo vietoje gali paimti tik policijos pareigūnai.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close