Birštono sakraliniame muziejuje atidaroma Klaido Navicko medžio raižinių atspaudų paroda

Vasario 2 d., penktadienį, 16 val. Birštono sakraliniame muziejuje atidaroma Klaido Navicko medžio raižinių atspaudų paroda.

Parodos autorius yra teisininkas, kurio pomėgis yra kūryba. Jis kuria medžio raižinių, karpinių technika ir tęsia lietuvių liaudies puoselėtas tradicijas.

Nuo 1991 metų Klaidas Navickas yra tautodailininkų sąjungos narys, o 2009 m. pripažintas tradicinių amatų meistru. Autorius popieriaus karpinių personalines parodas surengė Japonijoje EXPO -2005; Lince (Austrija), Kinijoje EXPO – 2010, Varšuvoje, Gdanske (Lenkija), Filadelfijoje (JAV), Magiliov Podolske (Ukraina), Maskvoje ir Sankt-Peterburge (Rusija), Minske (Baltarusija). Lietuvoje surengta virš dešimties personalinių parodų. Išleido tris savo karpinių knygas.

 Atidarymo metu bus vykdomas edukacinis užsiėmimas. Bus supažindinama su karpymo bei raižinių istorija, tematika bei technika, suteikta galimybė praktiškai išbandyti savo jėgas karpant.

Kviečiame dalyvauti ir pasinerti į kūrybinio džiaugsmo jūrą.

Vilniaus dailiųjų amatų asociacijos nuotrauka

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close