Į antrąjį etapą Vilkaviškyje – visas būrys jaunųjų dainorėlių

Sausio 1 dieną Birštono kurhauze vyko Lietuvos vaikų ir mokinių televizijos konkurso „Dainų dainelė“ savivaldybės etapas, kuriame dalyvavo Birštono savivaldybės mokyklų mokiniai ir individualiai parengti vaikai.

Meno mokyklos direktorė Laimutė Raugevičienė pristatė vertinimo komisiją. Komisijos pirmininkė – Birštono savivaldybės administracijos švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vedėja Angelė Žiūraitienė; nariai: Birštono meno mokyklos muzikos skyriaus mokytoja Dalia Jegelevičienė, meno mokyklos muzikos skyriaus mokytoja Renata Bivainienė, Vytauto Didžiojo universiteto „Rasos“ gimnazijos choro vadovė Inesa Rutkauskienė, Birštono kultūros centro renginių organizatorė RomaŽentelienė.

Pirmoji scenoje pasirodė mažiausia dalyvė, penkiametė Julija Survilaitė, kurią konkursui paruošė vadovė Ramunė Kavaliauskienė. Mažoji solistė padainavo tris daineles: žemaičių krašto dainą „Katins juods“, „Vakaro žvaigždelės dainą“ ir gražią dainelę „Gera būti mažu“.

Kita maža, bet jau žinoma Birštone dainininkė, šešiametė mokytojos Ramunės Liutvynskienės mokinė Ugnė Naudžiūnaitė scenoje jaučiasi laisvai, pripratusi prie žiūrovų simpatijų. Ugnė taip pat padainavo nuotaikingas tris konkursines daineles, akompanuojant mokytojai Ievai Grinkevičiūtei ir saksofonininkui Adomui Stapčinskui.

B amžiaus grupės pasirodymą pradėjo.Austėja Belenavičiūtė, taip mokytojos R. Liutvynskienės mokinė. Beje, Austėja „Dainų dainelės“ konkurse dalyvauja jau trečią kartą, tad dainininkei drąsos, patirties ir artistiškumo netrūko.

Gerdą Vinčiauskaitę ir Seliną Jaskevičiūtę dainavimo mokė ir konkursui ruošė gimnazijos muzikos mokytoja Toliama Ragienė, o akompanavo Roma Ruočkienė.

Šauniai pasirodė ir vadovės Lijanos Stakauskaitės vokalinės studijos „Crazy“ tercetas: Lūgnė Bobinaitė, Viltė Martusevičiūtė ir Gabija Arbačiauskaitė iš Birštono kultūros centro.

Puikiai pasirodė jau trečią kartą konkurse dalyvaujanti meno mokyklos mokytojos Natalijos Kesminienės mokinė Elzė Bisikirskaitė.

C amžiaus grupės pasirodymą pradėjo jau nemažai apdovanojimų pelniusi Lijanos Stakauskaitės mokinė Justė Vabuolytė. Ir čia Justė pasirodė labai šauniai, sulaukdama žiūrovų plojimų ir palaikymo.

Visada daug simpatijų pelno sesių Austėjos ir Adrijos Suchockaičių dainavimas. Tad ir šį kartą sesių pasirodymu žavėjosi ne tik žiūrovai, bet ir vertinimo komisija. Abejingų nepaliko jų padainuotos dainos, o ypač prancūziškai atlikta daina „Lepouvoir des fleurs“ (Gėlių galia). Dainininkėms akompanavo mokytoja I. Grinkevičiūtė, mokytojas saksafonininkas Mindaugas Bivainis bei smuiko mokytoja Angelina Šližienė ir visas gitaristų ansamblis.

Paskutinė šiame konkurse pasirodė jau penktą kartą dalyvaujanti, dainuoti mėgstanti ir turinti dainavimo patirtį N. Kesminienės mokinė Emilija Radvilavičiūtė. Emilijai akompanavo I. Grinkevičiūtė, A. Šližienė (smuikas), Romanas Lykovas (gitara), Kęstutis Didvalis (mušamieji).

Visi jaunieji dainorėliai pasirodė labai šauniai. Pagal nuostatus, į kitą etapą patenka tie dainininkai, kurie surenka daugiau kaip 20 balų.

Tad komisijai susumavus rezultatus paaiškėjo, kad tik pati mažiausia Julija dar šiemet nevažiuos į Vilkaviškyje vyksiantį antrąjį „Dainų dainelės“ etapą. Visi kiti jaunieji dainorėliai sausio 24 d. išbandys savo jėgas regiono scenoje.

Komisijos pirmininkė A. Žiūraitienė pasveikino visus atlikėjus ir pasidžiaugė, kad komisija pamatė ir įvertino pačius geriausius atlikėjus.

Daugiausiai balų (25) pelnė sesės Austėja ir Adrija, nedaug nuo jų atsiliko ir Emilija, surinkusi 24,66 balo. Sesių duetas pelnė ir rėmėjo „Krašto vitrinos“ prizą – čekį į baseiną.

Visi dalyviai buvo pamaloninti saldžiomis dovanėlėmis, o juos ruošusios mokytojos apdovanotos padėkos raštais.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close