Europos Parlamento dėmesio centre – Rusijos propagandos įtaka ES

Trečiadienį europarlamentarai aptars Rusijos propagandos įtaką ES valstybėse ir mėginimus kištis į kai kurių ES valstybių rinkimus. EP nariai dar 2016 m. įspėjo, kad po Krymo aneksijos ir hibridinio karo Donbase Rusija sustiprino propagandos sklaidą ES.

Prieš metus priimtoje Europos Parlamento rezoliucijoje pažymėta, kad Rusijos valdžia naudoja daug įvairių priemonių ir įrankių, kad sukeltų abejonių dėl demokratinių vertybių, skaldytų Europą ir ES rytinėse kaimynėse sukurtų žlugusių valstybių įspūdį. Tam pasitelkiamos ekspertų grupės, specialūs fondai (pvz., „Russkij Mir“), daugiakalbės televizijos stotys (pvz., „Russia Today“), neobjektyvios naujienų agentūros ir multimedijų tarnybos (pvz., „Sputnik“), taip pat socialinės medijos ir interneto „troliai“.

Europarlamentarai ragino stiprinti ES strateginės komunikacijos tarnybą, paneigti melą ir skleisti teigiamą žinią, didinti visuomenės informuotumą ir gebėjimą kritiškai vertinti žiniasklaidą, taip pat efektyviau išnaudoti socialinius tinklus atsakant į klaidinančią informaciją.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close