Kovo 23 d. Paprienės estradoje vyko tradicinis sveikatingumo žygis „Snaigė 2013“, kurį organizavo Prienų rajono savivaldybės kūno kultūros ir sporto centras, Prienų seniūnija, rajono savivaldybės administracijos kultūros, sporto ir jaunimo skyrius.

 

 

Prieniečiai buvo kviečiami prisijungti prie kasmetinių žygio dalyvių – sveikuolių ir visiems žinomų sporto entuziastų, tačiau nei skelbimai spaudoje, internetinėje erdvėje, nei ypač gražus ir saulėtas šeštadienis nepadėjo suburti gausaus dalyvių būrio.

Pagrindinis „Snaigės“ žygio tikslas – ne varžytis, ne lenktyniauti, o kuo ilgiau pabūti gamtoje, pasidžiaugti paskutinėmis žiemos dienomis, pabendrauti, pašėlti prie laužo ir smagiai praleisti laiką. Organizatoriai kvietė žygyje dalyvauti visus norinčiuosius, turinčius slides, roges, čiuožynes, šiaurietiško ėjimo lazdas ar tiesiog šiltus batus. Paruoštą trasą buvo galima įveikti slidėmis, rogėmis ar pėsčiomis.

Negausiai susirinkusius, tačiau pačius entuziastingiausius sveikatingumo žygio „Snaigė 2013“ dalyvius pasveikino Prienų rajono savivaldybės administracijos kultūros, sporto ir jaunimo skyriaus vedėjas Rimantas Šiugždinis, sveikatingumo klubo „Versmenė“ pirmininkė Leonora Kalantienė.

Vieni dalyviai 1km trasa bėgo kartu su „Vėjo“ sporto klubo bėgikais, kiti  neskubėdami ir pajuokaudami pasileido slidėmis mišku. Įveikti vos vieno kilometro trasą nebuvo sudėtinga ir pėsčiomis, kaip tai darė šiaurietiško ėjimo propaguotojai „Versmenės“ sveikuoliai.

Trasa nebuvo ilga, todėl žygeivių – pėsčių ar apsiginklavusių lazdomis – ilgai laukti nereikėjo. Kiekvienas žygio dalyvis gavo dalyvio diplomą, o vaikai – dovanėlių. Dalyvio diplomus įteikė Prienų seniūnas Algis Matulevičius ir Rimantas Šiugždinis.

Po žygio vaikams buvo organizuoti žaidimai. Šventėje netrūko muzikos, saulės šilumos ir geros nuotaikos. Kas norėjo, šildėsi prieš saulutę, kas prie laužo vaišinosi kareiviška koše ir arbata. Viena galima teigti: tie, kurie pasirinko praleisti savaitgalio dieną gamtoje ir tarp bendraminčių, nepasigailėjo.

Sako, nėra Prienuose renginių, nėra kuo užsiimti. Viena pensinio amžiaus moteris, vaikštanti į visus mieste organizuojamus renginius, prieš savaitę pasakė: „Kaip gerai, kad tiek daug visko dabar vyksta. Mano jau visa kita savaitė suplanuota“. Tad gal reikėtų plačiau atmerkti akis ir apsidairyti aplinkui.

Roma Sinkevičiūtė

 

 

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close