Birštono vienkiemio bendruomenės pirmininku vėl perrinktas Vytas Kederys

Birštono vienkiemio bendruomenė turi gražią tradiciją sausio pradžioje susirinkti į jaukią vakaronę, pasikalbėti apie prasidedančius naujus metus ir nuveiktus darbus. Šiemet sausio 5-osios vakarą vykęs renginys buvo ne paprastas susitikimas, bet ataskaitinis-rinkiminis susirinkimas. Tarp vakaro svečių buvo Birštono savivaldybės merė Nijolė Dirginčienė ir administracijos direktorius Valentinas Vincas Revuckas.

 

Vakaronė prasidėjo Birštono vienkiemio bendruomenės ansamblio atlikta daina „Kalėdų naktį tylią“, po kurios susirinkusius bendruomenės narius ir svečius pasveikino pirmininkas Vytas Kederys. Jis pateikė ir trejų pastarųjų metų veiklos ataskaitą.

Birštono vienkiemio bendruomenė gyvuoja ir sėkmingai dirba jau 14 metų. Pasak pirmininko, bendruomenės vizija ir idėja – graži aplinka, tvarkinga gyvenvietė su reikalinga infrastruktūra, kur būtų gera gyventi mums patiems ir mūsų vaikams. (Beje, ši gyvenvietė nuo spalio mėnesio jau priklauso miesto teritorijai ir yra jos dalis.)

Birštono vienkiemio bendruomenei sėkmingai dirbti padėjo ir glaudus bendravimas su ištikimais partneriais – Birštono vienkiemio darželiu-mokykla, seniūnija, savivaldybe bei kitomis Birštono savivaldybėje veikiančiomis bendruomenėmis. Savivaldybės vadovai skyrė nemažai dėmesio šiai kaimiškajai vietovei – padėjo įsivesti dujas, miesto vandentiekį bei kanalizaciją, nutiesti gatves ir šaligatvius, sutvarkyti apšvietimą. Žinoma, tam įtakos turėjo ir tai, kad net 4 Birštono vienkiemio bendruomenės tarybos nariai atstovauja savo rinkėjams Savivaldybės taryboje, kad jie išgirsta žmonių pageidavimus ir juos pateikia svarstyti.

„Gražiai bendraujame su Birštono vienkiemio darželiu-mokykla, esame įsteigę nominaciją „Geriausias mokinys“, kurią įteikiame baigiantis mokslo metams. Jau treti metai vyksta puikus bendravimas su Birštono viešąja biblioteka, kuri ir mūsų erdvėse organizuoja literatūrinį-muzikinį renginį „Po žvaigždėtu vasaros dangum“, o mūsų žmonės turi galimybę susipažinti su žymiais rašytojais bei muzikantais“, – sakė V. Kederys.

Bendruomenės pirmininkas paminėjo, kad buvo įgyvendinti 3 projektai, o gautos lėšos panaudotos pagal paskirtį. Labai seniai Birštono vienkiemio bendruomenė svajojo apie tautinius drabužius, o dabar ši svajonė išsipildė – įgyvendinant projektus buvo įsigyta 21 komplektas rūbų, taip pat dveji skudučiai, dvejos kanklės ir lyginimo sistema.

Pirmininkas pasidžiaugė, kad Birštono vienkiemio bendruomenė aktyviai dalyvavo projekte „Tai mes. Birštonas – Lietuvai“ ir parke pasodino Lietuvos šimtmečio ąžuolą.

V. Kederys paminėjo, kad didžiąją bendruomenės veiklos dalį sudaro kultūrinė veikla. Ir ši veikla labai sėkminga – puikiai sekasi moterų ir vyrų vokaliniam ansambliui, kuriam vadovauja Inesa Semėnaitė-Rutkauskienė, vieną po kito apdovanojimus skina bendruomenės teatras, vadovaujamas režisierės Beatos Klimavičienės. „Atspindžių“ festivalyje teatras yra pelnęs ne vieną prizinę vietą, jam suteikta III meninio lygio kategorija. Populiarūs teatre statomi spektakliai, ypač daug žiūrovų pritraukia paskutinieji: „Trys mylimos“ ir „Kuprotas oželis“.

Bendruomenės pirmininkas pažymėjo, kad 2018 metai – Lietuvos nepriklausomybės šimtmečio metai. Šiemet vyks Lietuvos dainų šventė, kurioje pakviestas dalyvauti ir Birštono vienkiemio teatras. Tai ne tik didelis įvertinimas, bet ir garbė.

Nuo suaugusiųjų neatsilieka ir vaikai bei jaunimas, kurie irgi turi savo studiją ir stato vaidinimus bei spektaklius, rengia pasirodymus bendruomenei įvairiomis progomis. Jie kartu su režisiere B. Klimavičiene pastatė vaidinimus „Traukinukas“, „Strakaliukas makaliukas“ ir „Nebloga pamoka“. Taigi, auga kūrybinga bendruomenės teatro pamaina.

Po bendruomenės pirmininko V. Kederio kalbėjo ir jo pavaduotoja Birutė Vokietaitienė, pasidžiaugusi bendruomenės narių veikla ir aktyvumu, prisijungiančiais naujais jaunais nariais. Neseniai bendruomenės nare tapusi Milda Astašauskienė džiaugėsi, kad šioje bendruomenėje gerai jaučiasi, kad buvo šiltai priimta ir pagal galimybes dalyvauja šventėse, talkose ar kituose renginiuose, prisideda rengiant projektus.

Vakaronėje dalyvavusi savivaldybės merė Nijolė Dirginčienė pastebėjo, kad Birštono vienkiemio bendruomenė gausiausia ne tik savo narių skaičiumi, bet ir Tarybos narių, kurie jiems atstovauja, skaičiumi. Tad merė pasinaudodama proga paklausė bendruomenės, ar čia reikalingas medicinos punktas? Išgirdusi atsakymą, pažadėjo, kad bus dedamos pastangos atgaivinti punkto veiklą. Tik reikia surasti mediką, kuris sugebėtų dirbti su žmonėmis. Juk čia dirbant reikia daugiau, negu tik išmanyti medicinos reikalus… Merė taip pat padėkojo bendruomenei už gerus ir matomus darbus.

Vienkiemio gyventojus LR Seimo nario Andriaus Palionio vardu sveikino jo padėjėja Valė Petkevičienė, kuri, anot jos, buvo įpareigota užduoti klausimus: „Kaip gyvenate? Kuo galiu jums padėti?“

Birštono vienkiemio bendruomenės tarybos veikla per pastaruosius metus buvo įvertinta gerai. Į naują tarybą išrinkti: Vytas Kederys, Birutė Vokietaitienė, Alva Lišauskienė, Lina Kamarauskienė, Agnė Buinickaitė, Gintas Pačėsas, Ramūnas Jakučionis, Edita Baranauskienė ir Asta Kavaliauskaitė. Taryba pirmininku vėl išrinko Birštono savivaldybės tarybos narį, mero pavaduotoją Vytą Kederį.

Taip pat buvo pasveikinti praeitais metais savo jubiliejinius gimtadienius šventę bendruomenės nariai: Juozas Kavaliauskas, Ramūnas Jakučionis, Vilma Jakučionienė, Agnė Buinickaitė, Rimvydas Klimavičius, Gintautas Laukevičius, Valentinas Vincas Revuckas.

Kultūrinę programą parengė ir mažieji bendruomenės nariai, pradžiugindami susirinkusiuosius nuotaikingu šventiniu vaidinimu. Visų dar laukė vakaronė su vaišėmis, dainomis, muzika ir pokalbiais.

Birštono vienkiemio bendruomenė pradeda naujus darbo metus, per kuriuos reikės vėl nuveikti nemažai darbų, kad žmonių gyvenimas gerėtų, taptų gražesnis ir prasmingesnis.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close