Žiemos stovykla buvo nuostabi

Tokie buvo Medeinės, vienos iš 17 stovyklos dalyvių (amžius 6–11 metų), atsisveikinimo žodžiai aptariant žiemos stovyklos veiklas. Ir kiti dalyviai išreiškė didžiulį pasitenkinimą stovykla. Tėvai taip pat liko patenkinti.„Ši stovykla – išsigelbėjimas tėvams“, – džiaugėsi Danielės mama.

 

Šią dviejų dienų stovyklą sumanė ir organizavo daug patirties darbe su jaunimu turinčios Loreta Šaltienė ir Rita Markovskaja.

Loretos organizuotos 2017 m. rugsėjį Jaunimo dienos Prienų mieste labai gerai įvertintos. Ji yra prieniečių mėgstamo žaidimo „Protų kovos“ viena iš iniciatorių. Rita daugiau kaip 20 metų dirba anglų kalbos mokytoja, turi sukaupusi daug žinių apie neformalųjį ugdymą iš daugybės tarptautinių kursų. Jos sukurtos veiklos stovyklos metu: žaidimai ir užduotys, ugdančios analitinį mąstymą ir pastabumą, taip pat komandinio tipo veiklos. Į stovyklą buvo pakviestas anglas Markas Potteris, kuris vaidino, skaitė humoreskas apie monstrus. Jo veiklos buvo skirtos klausymo,logikos ir kūrybiškumo ugdymui.

Stovyklos metu buvo lavinamos vaikų bendravimo, mokymosi mokytis, socialinė, pilietinė iniciatyvos ir užsienio kalbos kompetencijos. Vaikai taip pat mokėsi stebėti komandos narių ir savo santykį.

Vaikai aplankė išskirtinius Prienų objektus: Revuonos parką ir Velniabliūdžio pelkę. Apie juos pasakojo Loreta, turinti 10 metų darbo patirtį Nemuno kilpų regioniniame parke. Į pelkę stovyklos dalyviai keliavo pėsčiomis, ir tai buvo didelis džiaugsmas tiems, kurie pirmą kartą gyvenime ėjo per Prienų tiltą. Grįžimas nuo poliklinikos miesto autobusu (kai kuriems taip pat pirmą kartą gyvenime) stovyklos dalyviams buvo siurprizas.

Stovyklos metu vaikai žaidė judriuosius, stalo žaidimus ir visais kitais būdais išliejo energiją. Vaikų prisistatymuose tik vienas 10 m. berniukas sakė, kad jam labiausiai patinka žaisti kompiuteriu. Taigi galima daryti išvadą: vaikai pasiilgo žmogiško bendravimo ir paprastų žaidimų kartu.

Vaikai daug piešė. Stovyklos dalyviai ypatingu būdu, SIM kertelėje (SIM – susipažink, iliustruok, maketuok), klausinėjo vienas kito apie pomėgius, norus ir svajones. Pavyzdžiui, 6 m. Ąžuolas mėgsta laisvalaikiu plauti grindis ir lakstyti paskui mokytojus, antrokė Gabija – būti lauke su draugais, 7 m. Ugnei patinka dainuoti ir maudytis, o Titui – važinėti dviračiu.

„SIM kertelėje“ buvo ir prašymų Prienų miesto merui:

„Norėčiau Prienuose dažasvydžių arenos“, – 10 m. Rokas;

„Norėtume daugiau krepšinio aikštelių“, –10 m. Augustas ir 6 m. Ąžuolas;

„Nenoriu, kad vaikai liūdėtų“, – 6 m. Danielė.

7 m. Kipras nori, kad Strielčiuose, kur jis gyvena, būtų ant kelio paklotos plytelės.

Titas (8 m.), Gabija ir Kornelija (9 m.) norėtų kino salės, Ugnė (7 m.) –karstyklių, o 11 m. Pijus – gyvūnų prieglaudos. Vaikai norėtų Prienuose Vaikų parko. Kažin, gal išsipildys nors viena vaikų svajonė?

Stovyklos organizatorės Rita Markovskaja ir Loreta Šaltienė

Kita stovykla planuojama 2018 m. vasario 24–25 d.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close