„Bolomanija“ atvažiavo į Prienus

Prieš įžengiant į naujus metus pasirodžiusi informacija apie didelius pokyčius Prienų-Birštono krepšinio komandoje „Vytautas“ įnešė naujų vėjų ne tik į komandą, bet ir į žiniasklaidos pasaulį.

 

Artėjant didžiausioms metų šventėms Prienų-Birštono „Vytauto“ klubas paskelbė, kad pasirašė sutartį su krepšinio pasaulyje puikiai žinomos Ball’ų (angl. Ball – [bol]) iš Jungtinių Amerikos Valstijų (JAV) šeimos atžalomis – 19 metų LiAngelo ir 16 metų LaMelo.

 

Jų tėvas LaVaras Ball’as itin garsus dėl savo aštrių pasisakymų. Tėvas labai giria NBA rungtyniaujantį savo sūnų Lonzo Ball’ą. 20 metų krepšininkas žaidžia „Los Angeles Lakers“ komandoje. Skandalingais pareiškimais pagarsėjęs LaVaras Ball’as yra viešojoje erdvėje susikirtęs su JAV prezidentu Donaldu Trumpu.

 

LaVaras savo sūnų garbei sukūrė ir BBB prekės ženklą, kuriuo pažymėta sportinė apranga per trumpą laiką sukrovė kelis milijonus JAV dolerių.

 

Nors ignoruodami JAV krepšinio lygą – NBA, Ball’ai naujos komandos ieškojo visoje Europoje ir bendradarbiavimo idėjomis dalinosi su pagrindiniais Lietuvos klubais, vis tik „Vytauto“ pasiūlymas atvykti net į Lietuvoje ne visiems žinomus Prienus įžymybes suviliojo labiausiai.

 

Prieš atvykstant į Lietuvą Ball’ų šeimai Prienus pasiskubino aplankyti ir JAV žiniasklaidos atstovai – „The New York Times“ bei „Yahoo!Sports“. Jie apžvelgė ne tik sporto areną, kurioje žais broliai, bet ir „Vytautas SPA“ sanatoriją, ko gero, dažniausiai lankomą „Tango Pizza“ piceriją Prienuose.

 

Daugelio Lietuvos krepšinio žurnalistų taikiniu tapę Prienai netruko išgarsėti kaip naujoji krepšinio sostinė, tiesa, gal dėl pavydo, gal dėl eilinės paniekos provincijai – ne itin tinkama „žvaigždėms“. Daugelio kritikų vaizduotė Prienus pavertė dykyne be jokios civilizacijos.

 

Tiesa, sausio 4 d. Vilniaus oro uoste nusileidus lėktuvui su naujaisiais „Vytauto“ žaidėjais bei jų tėvu, žurnalistų antplūdis parodė, kad net ir peikiantys visą situaciją nori atsikąsti bent vieną naudingą kąsnį iš JAV įžymybių.

 

Jau sausio 5 d. surengtoje spaudos konferencijoje paaiškėjo, kad artimiausius mėnesius keičiasi ne tik žiniasklaidos dėmesys Prienų bei Birštono kraštui, bet ir „Vytauto“ keliai.

 

Atkeliavusi krepšininkų šeima pripažino, kad atvykę rado daugiau, negu tikėjosi ir turėjo prieštaringų žinių apie Nemuno kilpų kraštą. Džiugiai pasitikę naujus kraštus svečiai pradėjo smalsią pažintį ir su naujaisiais laikinais namais, ir su aplinkiniais miestais.

 

Deja, kaip ir tikėtina, dėl siekio pasipelnyti iš šių atvykusių svečių teko koreguoti krepšinio komandos „Vytauto“ kelius krepšinio pasaulyje. Dėl įvairių finansinių reikalavimų tik atvykus svečiams buvo nuspręsta atsisakyti tolimesnio žaidimo Baltijos krepšinio lygoje (BBL). Dėl panašios priežasties sausio 6 d. vykusiose „Lietuvos ryto“ ir „Vytauto“ varžybose Vilniuje brolių Ball’ų neišvydo ir žiūrovai.

 

Pasikeitus komandai bei jos siekiams, be to, „atsilaisvinus“ nuo BBL tvarkaraščio, kartu su Ball’ų šeima nuspręsta surengti parodomąsias „Big Baller Brand Challange Games“ varžybas tarp „Vytauto“ bei kitų Lietuvos komandų, žaidžiančių Lietuvos krepšinio lygoje (LKL) bei žemesnėse Nacionalinėje krepšinio lygoje (NKL) ir Regionų krepšinio lygoje (RKL).

 

LaVaras Ball’as Nemuno kilpų krašte žada viešėti pusantro mėnesio, jo sūnūs – iki krepšinio sezono pabaigos.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close