Smagioji stovykla Helovyno tematika

Gražiame gamtos prieglobstyje prie Verknės ir Alšios upių vyko Prienų bendruomenės projekte „Savarankiškos ir gyvybingos šeimos link“, finansuojamo iš Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos pagal priemonę „nevyriausybinių organizacijų, dirbančių šeimos gerovės srityje ir teikiančių įvairiapuses paslaugas šeimai, tėvų atsakomybei stiprinti ir pozityviai tėvystei plėtoti veiklos projektai“, dalyvaujančių šeimų vaikų kūrybiškumo stovykla, pakvietusi stovyklauti 15 vaikų.

Kas nežinome, kad tik dideliame būryje galima patirti tikro bendravimo skonį: džiaugsmą, bendrumą, tikrumą, dalijimąsi, atlaidumą, draugystę. Kad galima ne tik smagiai praleisti laiką, bet ir geriau pažinti save bei draugus – per įvairias veiklas, užsiėmimus, renginius. Stovyklos dienos, galinčios įsiminti visam gyvenimui ypatingais potyriais, įspūdžiais ir įgūdžiais, nesugrąžinamos.

Stovyklos vadovai – Erikas Bužikas ir Kęstutis Grižas, savanoriai Viktorija, Karolina, Aivaras, Gytis, Giedrius, Karolis – su vaikais retai rasdavo atokvėpio minutėlę, nes renginiai vyko vienas po kito.

Pirmąją dieną stovyklautojai skyrė įsikūrimui, žaidimams, komandų formavimui, dekoracijų Helovyno tematika kūrimui. Noriai dažė žibintus, kirpo šikšnosparnius, darė ir kabino vampyrus… Antrąją dieną buvo daug komandinių žaidimų lauke, vyko proto mūšiai, viktorinos, o popietę jaunimas su vaikais pradėjo ruoštis Helovyno vakarėliui: kūrė kaukes, grimo dažais dažėsi veidus, darėsi „baisias“ šukuosenas. Atėjus vakarui languose sužibo vaikų daryti helovyniniai žibintai, vakarienės valgiai nugulė ant improvizuoto vampyro, merginos pristatė vampyrių šokį, o tuomet buvo magijos, burtų ir žaidimų vakaras, kurį vainikavo vaisvandenių kokteiliai, diskoteka ir kino filmas.

Stovykloje vaikai mokėsi savęs pažinimo, bendravimo ir kitų socialinių įgūdžių: kaip susitarti, rasti kompromisą, išgirsti vienas kitą, spręsti konfliktus tinkamu būdu, užmegzti ryšį su kitais vaikais, valdyti ir tinkamai reikšti emocijas.

Nors ir nuvargę, bet smagiai praleidę dienas stovykloje, stovyklautojai nenorėjo skirtis su stovykla ir mylimais, išradingais bei rūpestingais vadovais. Tad trečiąją dieną vaikai kūrė linksmuosius vampyriukus , juose rašė įspūdžius apie kartu praleistą laiką, dėkojo vieni kitiems už smagias ir kūrybingas akimirkas bei draugystę.

Vaikai su puikiais prisiminimais grįžo namo, o jų tėvelius ir toliau kviečiame dalyvauti tėvystės įgūdžių, šeimų, išgyvenančių krizes, grupėse, konsultuotis individualiai ar atvykti į meno terapijos užsiėmimus.

Projekto vadovė Vilma Bražukaitienė, socialinė pedagogė Auksė Grižaitė

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close