Birštono savivaldybės tarybos posėdyje – daug padėkų ir gražių vilčių

Gruodžio 22 dieną vykusiame paskutiniame šiais metais Birštono savivaldybės tarybos posėdyje merė Nijolė Dirginčienė, prieš pradedant nagrinėti darbotvarkės klausimus, padėkojo Tarybos nariams, įstaigų vadovams bei visuomeninėms organizacijoms už bendrą gerą darbą, kad Birštono kurorto vardas būtų žinomas ne tik mūsų šalyje. Savivaldybės vadovė paminėjo ir tuos Tarybos narius, kurie nepraleido nė vieno posėdžio. Taip pat buvo pasveikintas paskutinis šiemet gimtadienį šventęs Tarybos narys Darius Šeškevičius.

 

Daugiau dėmesio kelių būklei

Posėdžio metu Birštono savivaldybės taryba patvirtino Kelių priežiūros ir plėtros programos lėšų, skirtų savivaldybės vietinės reikšmės keliams ir gatvėms tiesti, rekonstruoti, taisyti (remontuoti), tvarkos aprašą, kuris bus taikomas panaikinus šiuo metu galiojančią tvarką. Pagal naują tvarką yra numatyta, kokiems darbams ir paslaugoms gali būti naudojamos Kelių priežiūros ir plėtros programos lėšos, nurodyta prašymų pateikimo data – iki einamųjų metų vasario 1 dienos. Šis pakeitimas padarytas tam, kad būtų galima anksčiau pradėti planuoti darbus, apžiūrėti objektus tinkamomis oro sąlygomis. Tvarkos apraše taip pat nurodyta, kokius prašymus ir kokia forma teikia Birštono miesto tvarkymo tarnyba, seniūnijos seniūnas ir seniūnaičiai. Taip pat įvesta nuostata, kad prie objektų finansavimo gali prisidėti fiziniai ar juridiniai asmenys; patikslinti objektų atrankos vertinimo kriterijai; patikslinta, kokiais atvejais ir kaip papildomas prioritetinis sąrašas; nurodyta, kaip paskirstomos lėšos einamiesiems tikslams. Patvirtinus šią tvarką, bus skaidriau atrenkami objektai kelių, gatvių statybos ir remonto darbams atlikti, atsiras galimybė pritraukti privačias lėšas, o į sprendimų priėmimo procesą bus labiau įtraukta visuomenė.

 

Pasikeitė gatvių pavadinimai

Kitas svarbus sprendimas – dėl gatvių priskyrimo miestui ir gatvės pavadinimo suteikimo. Vadovaujantis galiojančiais teisės aktais, pasikeitus Birštono savivaldybės gyvenamųjų vietovių teritorijų riboms, seniūnijai atlikus gyventojų apklausą ir atsižvelgus į gyventojų daugumos nuomonę dėl Birštono vienkiemio gatvių, patenkančių į Birštono miesto teritoriją, suteikiami nauji pavadinimai trims gatvėms: Kurorto, Paupio ir Vienkiemio. Taip yra pažymimas gyvenvietės virsmas kurorto dalimi bei išsaugoma istorinė gyvenvietės pavadinimo reikšmė. Neurbanizuotinoje kaimiškojoje Birštono vienkiemio teritorijoje (ties magistralinio dujotiekio įrenginiais) likusiai gatvei, po seniūnijos gyventojų apklausos, nuspręsta suteikti Saulėtekio gatvės pavadinimą, atsižvelgiant į tai, jog ši gatvė ribojasi su kurortu rytinėje pusėje. Priskyrus Birštono vienkiemio gatves Birštono miestui ir įteisinus kurorto plėtrą, bus galima toliau keisti, suteikti naujus adresus, pakeisti duomenys atitiks teisės aktų nustatytus reikalavimus.

 

Dėl vietinės rinkliavos

Taryba priėmė sprendimą „Dėl vietinės rinkliavos už leidimo prekiauti (teikti paslaugas) Birštono savivaldybės viešosiose vietose išdavimą nuostatų priedo pakeitimo“.

Įsigaliojus šiam sprendimui, vietinė rinkliava už leidimą prekiauti (teikti paslaugas) aikštėje Birštone, B. Sruogos 23A., ateinančiais 2018 metais nebus renkama.

 

Kiti sprendimai

Tarybos posėdyje buvo priimtas sprendimas dėl Birštono viešosios bibliotekos nuostatų naujos redakcijos patvirtinimo ir dėl Birštono viešosios bibliotekos vartotojo pažymėjimo ir mokamų paslaugų įkainių nustatymo, dėl socialinių paslaugų įkainių Birštono savivaldybėje patvirtinimo, dėl Birštono savivaldybės tarybos 2018 m. pirmojo pusmečio posėdžių grafiko patvirtinimo. Taip pat išklausius Birštono savivaldybės Biudžeto skyriaus vedėjos Onos Grigonienės pateiktą sprendimo projektą, buvo patikslintas 2017 m. biudžetas.

 

Parengta pagal Birštono savivaldybės pateiktą informaciją

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close