Prienų bendruomenės vaikų dienos užimtumo centras, finansuojamas Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos, savo veiklas vykdo nuo 2010 metų. Septynis metus puoselėjame bendrystę su vaikais ir tarpusavyje, gyvename kaip viena didelė šeima ir su visa meile rūpinamės savo „namais“, kuriuos Prienų „Žiburio“ gimnazijos bendrabučio patalpose 2012 m. centrui suteikė Prienų rajono savivaldybė. Visi kartu juos švariname, gražiname, stengiamės, kad vaikams iš socialiai pažeidžiamų, vargingiau gyvenančių šeimų čia būtų saugu ir jauku. Kartais gal net jaukiau nei tikruose namuose.

Kiekvienus nueinančius metus palydime apžvelgdami, kokie jie buvo, ką pavyko įgyvendinti, padėkodami tiems, kurie įvairiais būdais prisideda, kad gyventume ir sočiau, ir šilčiau, ir gražiau.

Šių metų pradžioje labai geranoriškai prie mūsų vaikų gerovės prisidėjo Gintaras Dabrišius, padovanodamas gražią virtuvėlę, kurioje vaikai su dideliu noru ir entuziazmu gamina valgį. Pavasarėjant atsirado daugiau gerų žmonių, kurie pagelbėjo tiek priemonėmis remontui, tiek savo darbu. Danutė ir Gediminas Olsevičiai labai nuoširdžiai stengėsi, kad būtų suremontuotas vaikų poilsio kambarys. Jų dėka senas langas pakeistas plastikiniu, sutvarkyta elektros instaliacija. Verslininkai finansavo šiuos darbus ir dar padovanojo dažų kambariui dažyti. Grindis šiam kambariui ir dažų didžiojo kambario luboms bei tapetų klijų padovanojo verslininkas Žydrūnas Levinskas. Dešimt sėdmaišių geranoriškai sutiko pasiūti Prienuose esančios įmonės UAB SCAPA BALTIC gamybos padalinys. Vasarą su keletu tėvelių ir savanorių pavyko suremontuoti didįjį kambarį, kur vaikai ruošia pamokas ir vyksta kiti užsiėmimai. Tapetus šiam kambariui parūpino Kaune esanti įmonė „Tapetas.lt“.

Džiaugiamės atliktais darbais, įgyvendintomis prasmingomis veiklomis ir dėkojame šiems rėmėjams ir kitiems geros valios žmonėms. Taip pat nuoširdžiai dėkojame rajono savivaldybei už nuolatinę finansinę paramą Vaikų dienos užimtum centrui. 2017 metais buvo skirta 7800 eurų, didžioji jų dalis – komunaliniams mokesčiams sumokėti, taip pat 0,5 etato socialinio darbuotojo darbo užmokesčiui. Tai tikrai didelė parama. Centre kasdien dirba socialinė darbuotoja ir užimtumo specialistė, turime ir nemažai savanorių, keletas jų padeda nuolat.

Kaip ir kasmet (nuo 2012 m.), dalyvavome „Vaikų svajonių“ projekte, kurio metu siekiama išpildyti sudėtingomis socialinėmis sąlygomis gyvenančių vaikų svajones bei padrąsinti vaikus tikėti savo svajonėmis ir jų siekti. Šio projekto veikla yra pagrįsta savanoriškumo principu: visi jį organizuojantys žmonės, projekto partneriai ir savivaldybių socialiniai centrai, besirūpinantys šiais vaikais, projekte dalyvauja savanoriškai bei neatlygintinai, projekto įgyvendinimui aukodami savo asmeninį laiką ir kitus išteklius.

2017 metais projektui pateikėme keturiolika svajonių. Norime pasidžiaugti, kad visos jos buvo įgyvendintos. Sujaudino, kad vaikai svajojo ne apie žaislus, mobiliuosius telefonus (kurių taip pat reikia, bet tuo metu galbūt ne labiausiai), o apie reikalingus daiktus: kuprinę, žieminius batus, striukę… Malonu, kad vieną iš mūsų centrą lankančios šeimos vaikų svajonių išpildė Prienų rajono savivaldybės meras A. Vaicekauskas. Šeimai buvo didelis netikėtumas ir džiaugsmas, kai meras pats atvyko įteikti mergaitei žieminius batukus, pasveikino visus su artėjančiomis šventėmis ir palinkėjo augti gerais žmonėmis, nebijoti svajoti ir siekti savo svajonių. Kiti geradariai mergaitės broliams nupirko šiltas žiemines striukes.

Dar kartą darbuotojų ir centrą lankančių šeimų vardu dėkojame visiems, kurie praėjusiais metais padėjo įgyvendinti mažesnes ir didesnes vaikų svajones, prisidėjo finansiškai ir darbu prie patalpų remonto ir jų išlaikymo, praturtino švenčių stalą. Dėkojame Jums už širdies gerumą, už rūpestį ir paramą. Sveikiname su artėjančiais Naujaisiais metais ir linkime 2018-aisiais visokeriopos sėkmės ir malonių, kad visada būtumėte aprūpinti ir turtingi kiekvienam geram darbui. Gerumas tesugrįžta gerumu!

 

Prienų bendruomenės vaikų dienos centro vardu

projekto vadovė Vilma Bražukaitienė

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close