Padėkos – už laiką ir gerus darbus

Į jau ketvirtąją, tradicine tampančią padėkos šventę „Gerumo paukštė“ gruodžio 20 d. popietę ,,Revuonos“ pagrindinėje mokykloje rinkosi mokyklos bendruomenė bei socialiniai partneriai.

 

Vėl baigiasi metai. Niūrus ir drėgnas lapkritis užleido vietą paskutiniam metų mėnesiui, gruodžiui. Dienos trumpėja, tirpsta lyg vaškas. Jos tamsios ir niūrios, retai teprašviesėjančios nuo baltų, greitai tirpstančių snaigių. Tai metas, kai ilgais vakarais apie daug ką susimąstome, į daug ką pažvelgiame kiek kitaip, pajuntame, kaip bėga laikas. Mes su nuostaba atsisukame į tolyje nykstančias savo pėdas, pamatome pasodintus medžius, užsėtus laukus, naujų namų langus, kuriuose taip jaukiai atsispindi saulėlydžių gaisai ir pagalvojame: ,,Šitaip atrodo praėjęs mūsų laikas.“ Jei toks ilgesys užklumpa kartu su tauriu atvirumu, nesuabejokime nė vienu jo spindulėliu. Taip auga žmogaus siela. Tam, kad kažką suprastume, turime pajusti sava širdimi.

Už gerus darbus norisi padėkoti kiekvienam. Į jau ketvirtąją, tradicine tampančią padėkos šventę „Gerumo paukštė“ gruodžio 20 d. popietę ,,Revuonos“ pagrindinėje mokykloje rinkosi mokyklos bendruomenė, savivaldybės atstovai, socialiniai partneriai, kiti svečiai. Sveikinimo žodį tarė šios šventės sumanytoja ir globėja mokyklos direktorė Ilona Balčiukynienė. Padėkomis, atminimo dovanėlėmis apdovanojo socialinius partnerius bei nuolatinius mokyklos rėmėjus. Netrukus visi sužinojo, kam buvo įteiktos Gerumo paukštės, kurių autorė – dailininkė, keramikė mokyklos mokytoja Aušra Deltuvienė.

Kiekvienais metais padėkojame ir Gerumo paukšte apdovanojame vis kitus žmones – už jų rūpestį, nuoširdumą, idėjų palaikymą. Visus metus šalia matome, jaučiame tuos, dėl kurių galime džiaugtis geresniu ir jaukesniu gyvenimu mokykloje. 2017 m. išrinktos šios nominacijos ir apdovanoti dominantai: Metų partneris – Prienų švietimo pagalbos tarnybos direktorė Danutė Stankevičienė; Metų rėmėjai – Juozo Palionio labdaros ir paramos fondas, Vytauto Kamblevičiaus labdaros ir paramos fondas, „Senukų“ labdaros ir paramos fondas; Metų naujokas – Simona Vaškelevičien; Metų mylimiausia mokytoja – Daiva Žuvaitienė; Metų padėjėja – Neringa Sirusaitė; Metų renginys – Respublikinis festivalis „Aš galiu“ (K. Belenavičienė ir kt.); Metų geriausiai budintis mokytojas – Sigita Kazlauskaitė; Metų tarptautinis projektas – Erasmus + KA1 „Mokausi mokyti kitaip“ (R. Alaburdienė, V. Kuzmauskienė); Metų projektas – Vasario 16-osios pilietiškumo akcija „Apjuoskime „Revuonos“ parką tautine juosta“ (A. Deltuvienė, V. Kurtovienė, A. Lasatienė ir kt.); Metų paroda (konkursas) – „Rudenėlio šventė“ (D. Jonykienė, N. Matuizienė, R. Liutvynskienė, V. Kurtovienė, A. Deltuvienė, D. Kriščiūnienė); Metų darbščiausias – Vilija Gerulienė; Metų darbščiausias pedagogas – Vilma Glaveckienė; Metų paslaugiausias darbuotojas – Rimantas Pauža; Metų stropiausias pedagogas – Inga Kuzminskienė; Pareigingiausias darbuotojas – Auksė Grižaitė; Metų mokytojas, parengęs mokinius nugalėtojus – Danutė Moisejevienė; Metų netradicinio ugdymo diena – muzikinė pasaka „Nauji karaliaus drabužiai“ (R. Liutvynskienė, D. Jonykienė, D. Baranauskienė, V. Dubikovienė, V. Abramavičienė, D. Moisejevienė, N. Matuizienė, D. Kriščiūnienė).

Susirinkusiuosius džiugino smagios kalėdinės dainos, kurias atliko muzikos mokytoja Ramunė Liutvynskienė ir Daiva Radzevičienė. O kokia šventė be staigmenų? Niekas neįtarė, kad laukia malonus susitikimas su Kalėdų Seneliu. Šventės dalyviai ne tik sakė linkėjimus, deklamavo eilėraščius, dainavo, bet ir sulaukė dovanų iš Kalėdų Senelio.

Advento metas – tai laikas, kupinas laukimo, kviečiantis į rimtį ir susikaupimą, primenantis, kad žmogus gyvas tik veikloje. Ir tik per tikėjimą, nuolat judėdamas ir gerus darbus darydamas, tobulindamas save, augdamas dvasia, skleisdamas aplink save meilę ir gėrį gali pajusti pilnatvę…

 

 

Lietuvių kalbos mokytoja metodininkė Vita Pikčilingienė

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close