Danutė susigrąžino čempionės titulą

Praėjusį penktadienį Birštono SC šachmatininkų būrelio nariai šventė velykinio turnyro pabaigą ir įkurtuves naujose patalpose, gimnazijos stadiono tribūnose. Pasveikinti šachmatininkų atvyko Birštono savivaldybės merės pavaduotojas Juozas Aleksandravičius ir SC direktorius Saulius Smailys.

 

Velykinio šachmatų turnyro ir I lygos nugalėtoja po nedidelės pertraukos vėl tapo Danutė Urbonavičiūtė, surinkusi 5,5 taško.

Vos puse taško nuo čempionės atsiliko vicečempionas Rimutis Mardosas, o trečioji prizinė vieta atiteko Viliui Tankevičiui.

II lygoje pirmąją vietą laimėjo Jonas Gluoksnis, antrąją – Kostas Lėckas, trečiąją – Paulius Černevičius.

III lygoje net 9 taškus surinko Arminas Klebauskas. Jis laimėjo pirmąją vietą. Antrosios vietos laimėtoja Vakarė Stambrauskaitė surinko 7,5 taško, o Kajus Užkurnys liko trečioje vietoje, savo sąskaitoje turėdamas 3,5 taško.

IV lygoje pirmavo Brigita Žiūkaitė, antrąją vietą užėmė Matas Černevičius, o jo brolis Mykolas – trečiąją.

Kaip ir kiekvienais metais, velykiniame turnyre dalyvavo ir šeimos. Pasak trenerio, šiemet žaidimą pradėjo septyni „ekipažai“, bet dalis nubyrėjo, daugiausia dėl ligos.

Šį kartą pirmąją vietą ir taurę iškovojo Tankevičių šeima (mama Marytė ir sūnus Vilius), surinkę 6 taškus. Daugkartiniai šeimų turnyro nugalėtojai Černevičiai užėmė antrąją vietą, o Žiūkų šeima – trečiąją.

Atkakliausio turnyro žaidėjo titulą pelnė Robertas Travkinas.

Visi prizininkai gavo atminimo dovanėles ir padėkos raštus.

Kalbėdamas apie vykusį velykinį turnyrą, treneris Kazys Lukošius sakė, kad jis buvo ir prastas, ir įdomus. Prastas dėl to, kad iškrito daug žaidėjų, kai kuriais teko nusivilti, nes jie pasirodė ne pagal savo galimybes. Tačiau treneris pasidžiaugė, kad į būrelį pažaisti su birštoniečiais ateina svečių iš Rusijos, iš Vokietijos. Būna, kad pralaimi, bet pasitaiko ir laimėti.

K. Lukošius informavo šachmatininkus, kad netrukus bus susitikimas su Druskininkų šachmatininkais, laukia turnyras su Akademijos miestelio žaidėjais, o taip pat atnaujinti santykiai su Seirijų šachmatų būreliu, ketinama susirungti ir su alytiškiais.

Vietinės varžybos bus surengtos gegužės mėnesį per šeimų šventę, o kurorto šventės metu vyks turnyras su atvykusiais svečiais.

Naujomis jaukiomis ir šviesiomis patalpomis džiaugėsi ir vaikų mamos: Virginija Černevičienė ir Marytė Tankevičienė, taip pat mėgstančios pažaisti šachmatais. Pasidžiaugę įkurtuvėmis, šachmatininkai pažadėjo, kad savo patalpas ir inventorių saugos tinkamai.

 

Stasė Asipavičienė

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close