TALENTŲ SAMBŪRIS. Džiugina mūsų mažieji pianistai

Išaušo saulėta, žvarbi žiemos diena – vasario 21-oji. Nepaisant gąsdinusio plikledžio ir apsnigto kelio, nuo pat ryto į Daugus iš įvairių Lietuvos miestų ir miestelių rinkosi pianistai, pasirengę dalyvauti X respublikiniame jaunųjų pianistų seminare-konkurse „Linksmos natos“.

Alytaus rajono meno ir sporto mokykla svetingai atvėrė duris konkurso dalyviams: vaikų muzikos ir meno mokyklų moksleiviams, jų mokytojams ir tėveliams iš Alytaus, Daugų, Varėnos, Prienų, Jiezno, Elektrėnų, Lazdijų, Raseinių. Mokykloje netilo iš klasių sklindantys fortepijono garsai, koridoriais vaikščiojo pasipuošę jaunieji atlikėjai, salę pripildė susidomėję klausytojai.

Konkursantai varžėsi dviejose kategorijose. Privaloma buvo atlikti džiazinę arba techninę pjesę. Atlikėjus vertino kompetentinga komisija.

Konkursas prasidėjo jauniausios atlikėjos pasirodymu. Toliau kelių valandų gyva muzika galėjo pasidžiaugti jaunieji muzikos ir meno mokyklų muzikantai, mokytojai, miestelio gyventojai.

Šiame renginyje dalyvavo ir Prienų meno mokyklos mokiniai: Augustė Makrickaitė (mokyt. V. Aukštakalnienė), Paulina Gudauskaitė (mokyt. I. Vasiliauskienė), Ugnė Karpavičiūtė (mokyt. T. Speteliūnienė), Paulina Mozūraitė, Roberta Čekavičiūtė (mokyt. O. Kovalenko). Mūsų mokyklos mokiniai kiekvienais metais džiaugiasi, galėdami dalyvauti jaunųjų pianistų festivalyje-maratone Kaune, respublikiniame jaunųjų pianistų konkurse „Linksmieji pirštukai“, kuris 2012 m. įvyko Prienuose. Šių metų konkursas Dauguose buvo tikra šventė ne tik mokiniams, bet ir jų mokytojoms.

Visiems pagrojus, pagaliau skelbiami rezultatai. Galime pasidžiaugti mūsų mokine Ugne Karpavičiūte. Ji tapo pirmosios kategorijos trečiosios vietos laimėtoja. Kitos mūsų mokinės, kurios puikiai atstovavo Prienų meno mokyklai, buvo apdovanotos padėkos raštais ir prizais.

Konkurso metu visi jaunieji pianistai galėjo dalyvauti lankstymo iš popieriaus užsiėmime „Improvizacija linksmai“, kuriam vadovavo Alytaus rajono meno ir sporto mokyklos dailės mokytojas Evaldas Ostrauskas. Jaunieji atlikėjai galėjo pabendrauti, pasidalinti įspūdžiais. Taip pat jų laukė didžiulis jubiliejinis tortas. Paskelbus konkurso rezultatus, mokytojai išklausė seminarą „Muzikos įgūdžių atlikimo svarba šiuolaikinėje ir klasikinėje muzikoje“. Pedagogai aptarė pažangių ugdymo idėjų bei naujų mokymo metodų taikymą, siekiant radikalių muzikos ugdymo pokyčių. Taip pat svarstė, kas gali skatinti mokinius kūrybinei veiklai.

Kiekvienais metais Prienų meno mokyklos mokiniai koncertuoja miesto vaikų darželiuose. Šiais metais kovo 19 d. fortepijono skyriaus vyr. mokytojos O. Kovalenko ir T. Speteliūnienė surengė savo mokinių koncertą Prienų lopšelyje-darželyje „Gintarėlis“. Renginyje dalyvavo Ugnė Karpavičiūtė, Darija Milaševičiūtė, Gerda Minajevaitė, Kamilė Cibulskaitė, Auksė Bartuškaitė, Noja Barštytė, Augustė Rudaitytė, Roberta Čekavičiūtė, Paulina Mozūraitė. Meno mokyklos auklėtinės atliko solinius numerius, fortepijoninius duetus. Nuoširdžiai pateiktais kūrinėliais mažieji muzikantai sužavėjo jauniausiąją publiką. O pjesių nuotaikų įvairovė bei charakteringi jų pavadinimai („Meškis su lėle“, „Žingsnis po žingsnio“, „Mažų pelyčių šokis“ ir pan.) sukėlė mažiems klausytojams daug nepakartojamų įspūdžių.

 

Vyr. mokytoja Oksana Kovalenko

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close