Birštono savivaldybės tarybos narė Daina Zdanavičienė: pirmenybę teikiu vietiniams gyventojams

Birštono savivaldybės tarybos nare esate išrinkta jau ne pirmą kadenciją. Gal galite paminėti, kokius svarbesnius darbus pavyko nuveikti, kokias problemas išspręsti, kad pagražėtų mūsų kurortas, pagerėtų žmonių gyvenimas?

Pagrindinis Savivaldybės tarybos nario darbas, kuris yra matomas ir realus, tai jo balsavimas pateiktais Tarybos posėdžiui klausimais. Būtent balsavimo rezultatai lemia, koks bus priimtas vienas ar kitas sprendimas, turėsiantis įtakos birštoniečių gyvenimui. Norėtųsi, kad rinkėjai vertintų politikus ne pagal jų pažadus ar kalbas, o pagal priimtus sprendimus konkrečiais klausimais. Kriterijai, rodantys birštoniečių gyvenimo pagerėjimą, galėtų būti balsavimai dėl vandens kainų, AB Birštono sanatorijos „Versmė“ ateities, dėl biudžeto, biudžetinių įstaigų veiklos vertinimo ir kt.

Labai džiaugiuosi, kad daugumos Tarybos narių dėka pavyko sustabdyti skubotą sprendimą dėl Birštono sanatorijos „Versmė“ privatizavimo ir, tik tinkamai išanalizavus situaciją, priimti šį strategiškai svarbų sprendimą.

 

Jau praėjo daugiau kaip pusė kadencijos, kai žmonės Jums patikėjo atstovauti jiems sprendžiant aktualius klausimus. Kaip sekasi vykdyti rinkiminius pažadus?

Rinkėjams žadėjau, kad visada elgsiuosi ir balsuosiu pagal savo sąžinę, vertybes ir kompetenciją. Esu žodžio žmogus, tad pažado laikausi.

 

Ar dažnai susitinkate su savo rinkėjais aptarti jiems svarbių klausimų ar numatomų svarstyti Tarybos posėdyje sprendimų projektų?

Kadangi mano rinkėjai yra mane kiekvieną dieną supantys žmonės, tai galima sakyti, kad su rinkėjais bendrauju nuolat. Išklausius jų problemas, nuomones, galimus problemų sprendimų būdus ir formuojasi mano, kaip Tarybos narės, nuomonė kiekvienu Tarybos posėdžiui pateiktu klausimu.

 

Kaip sekasi bendrauti su savivaldybės administracija bei pavaldžių įstaigų vadovais, sprendžiant gyventojų pageidavimus ir problemas?

 

Bendravimo problemų su savivaldybės administracija bei pavaldžių įstaigų vadovais neturiu, o savivaldybės gyventojų pageidavimai ir problemos turi būti sprendžiamos teisės aktų nustatyta tvarka. Tačiau kai kurios jų sunkiai „įkandamos“ ir Tarybos nariams. Kaip pavyzdys gali būti ne kartą jūsų laikraštyje keltas klausimas dėl Birštono vienkiemio sankryžos saugumo. Teko ir pačiai kelti šį klausimą, tačiau atsakymas buvo tas pats – sankryža puiki. Vairuotojams, važiuojantiems per šią „saugią“ sankryžą, kyla logiškas klausimas, ar tai tikrai puiki sankryža, jeigu joje negali saugiai prasilenkti du automobiliai…

 

Kokie, Jūsų manymu, darbai turėtų būti atlikti gerinant savivaldybės žmonių gyvenimą, kurorto įvaizdį bei konkurencingumą?

Kurorto įvaizdis, manau, jau gana stiprus, bet ar visais atvejais tai geriau vietiniams gyventojams? Čia galima diskutuoti. Be abejo, kurorto įvaizdis padeda kurti darbo vietas ir gerinti savivaldybės žmonių gyvenimą.Ypač tai puiki niša verslui. Tačiau nemaža dalis birštoniečių nori tiesiog komfortabilaus gyvenimo, t. y. ramybės, vietos savo automobiliui, tvarkingų šaligatvių, švarios aplinkos, aiškių ir adekvačių kainų už komunalines paslaugas. Tad, manau, ir sprendimai bei darbai turėtų būti tokie, kurie neišbalansuotų protingo santykio tarp atvykstančiųjų pailsėti ir vietinių gyventojų interesų. Aš prioritetą teikiu čia gyvenantiems…

 

Į kokias problemas reikėtų atkreipti dėmesį šios kadencijos Tarybai ir Jums pačiai?

Pagrindinė ir opiausia problema – neigiamos demografinės tendencijos, kurios mažai savivaldybei yra labai skausmingos ir, deja, gero nežadančios. Todėl priiminėjant sprendimus reikėtų įvertinti, kaip jie gali paveikti šias tendencijas. Tai sprendimai dėl komunalinių paslaugų įkainių (vandens, šilumos, atliekų surinkimo), skaidrūs įdarbinimo konkursai biudžetinėse ir savivaldybei pavaldžiose įstaigose, orientuoto į vietinius gyventojų poreikius biudžeto tvirtinimas, operatyvus ūkinių problemų sprendimas (gatvės, šaligatviai) ir kt. Manau, Birštono vienkiemio gyventojams ypač opus saugaus susisiekimo su miesto centru klausimas.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close