Adventinė popietė suvienija žmones prasmingam laukimui

Greitai tirpsta dienos, artinančios Kristaus gimimo šventę – Kūčias ir Kalėdas. Gyvename džiaugsmingu laukimu, susikaupimu ir stengiamės paskutinę savaitę prieš šventes padėkoti vieni kitiems už draugystę, šilumą, gerus darbus ir gražius žodžius.

Praėjusį sekmadienį po šv. Mišių Šv. Antano Paduviečio bažnyčioje į kultūros centre vykusią adventinę vakaronę susirinko Birštono savivaldybės bendruomenių,visuomeninių organizacijų nariai, taip pat kiti parapijiečiai.

Susirinkusiuosius gražia giesme pasveikino Tauragės choro „Gloria“ vadovė Rasa Šerpytienė, o vėliau visi turėjo progą klausytis ir viso choro atliekamų giesmių.

Dekanato „Carito“ reikalų koordinatorė Nijolė Jakimonienė pakvietė pirmąją karitietę Onutę Valatkaitę uždegti trečiąją žvakę advento vainike. Žvakės šviesa teikia ramybę, nuteikia būties apmąstymams.

Adventinėmis mintimis pasidalijo renginyje dalyvavęs kunigas tėvas Kazimieras Ambrasas, kuris labai gražiai paaiškino, ką tikintiesiems reiškia kryžiaus ženklas. Savo apmąstymuose kunigas aiškino, kad daug gerų darbų buvo atlikta po kryžiaus ženklu, kad jis yra stiprybės, galybės ir vienybės ženklas. K. Ambrasas nuoširdžiai pasidžiaugė, kad Birštono savivaldybėje bendruomenės ir visuomeninės organizacijos susirenka į bendrą vakaronę, kad kartu pabūna prie žvakių šviesos ir šilumos, nuo kurios pasidaro geriau ir šviesiau gyventi.

Degančius žiburėlius ant stilizuoto Gyvybės medžio pakabino Birštono visuomeninių organizacijų ir bendruomenių pirmininkai bei atstovai.

Birštono savivaldybės merė Nijolė Dirginčienė padėkojo visuomeninėms organizacijoms, kad jų nariai nuveikia daug gerų darbų, kad yra nuoširdūs ir aktyvūs bei pasiruošę padėti vieni kitiems. „Mūsų bendruomenė – labai nuoširdi ir draugiška, visi kartu nuveikiame daug prasmingų darbų, kad mūsų miestas būtų pilnas šviesos ir laukimo. Linkiu visiems sveikatos, džiaugsmo akimirkų, šypsenų ir vienybės“, – linkėjo merė.

Gražius žodžius Birštono krašto žmonėms išsakė ir Seimo narys Andrius Palionis, artėjančių švenčių proga linkėdamas sveikatos, šilumos, skalsos kasdieniniam stalui, darbštumo bei kūrybingumo ir kitais metais.

Taip pat buvo gražiai padėkota ir šauniam Tauragės chorui, kuris padovanojo nemažai gražių giesmių, suteikė begalę džiaugsmo ir malonių akimirkų.

Birštono parapijos klebonas monsinjoras Jonas Dalinevičius taip pat sveikino susirinkusiuosius su gražiausiomis katalikiškomis šventėmis ir pakvietė prie agapės vaišėmis papuošto stalo. Adventinės vakaronės stalą palaimino kunigas tėvas Kazimieras Ambrasas.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close