TALENTŲ SAMBŪRIS. Jiezniškiai – „Šalcinėlio“ laureatai

Alytaus r. Daugų meno ir sporto mokykloje kovo 19 d. dieną vyko penktasis Dzūkijos regiono vaikų ir moksleivių liaudies kūrybos atlikėjų festivalis-konkursas „Šalcinėlis“. 


Šiais metais renginys galėjo pasigirti itin gausiu dalyvių skaičiumi. Savo pasirodymais džiugino jaunieji atlikėjai iš Alytaus miesto ir rajono, Varėnos, Kauno r. Garliavos, Marijampolės meno ir muzikos mokyklų, taip pat bendrojo lavinimo mokyklų ir darželių. Prienų rajonui šiame konkurse atstovavo Jiezno muzikos mokyklos jaunųjų atlikėjų kapela. Jos nariai varžėsi B amžiaus grupėje, kurią sudarė „Šalcinėlio“ dalyviai iki 10 metų.
Trankiai ir linksmai sugroję „Liaudišką polkutę“, mažieji jiezniškiai sulaukė publikos ovacijų bei garbingos komisijos narės, garsios liaudies dainų atlikėjos Veronikos Povilionienės pagyrų. O į namus sugrįžo džiaugdamiesi pelnytais laureatų diplomais ir gautomis atminimo dovanomis.
Konkursui moksleivius paruošusios pedagogės: smuiko vyr. mokytoja Jevgenija Žukauskienė ir akordeono vyr. mokytoja Danguolė Smalskienė, džiaugėsi savo ugdytinių sėkme ir šilta bei draugiška renginio atmosfera.
Renginį papuošė Veronikos Povilionienės atliktos liaudiškos dainos ir sutartinės, kurias žymi atlikėja sudainavo kartu su visais salėje esančiais renginio dalyviais ir svečiais. Publikai ji negailėjo gražių palinkėjimų, pasidalino pamąstymais apie Dzūkijos krašto dainų grožį ir autentiškumą bei ragino labiau mylėti savo gimtinę ir neišvažiuoti iš jos.
Mokytojai iš komisijos narės sulaukė labai naudingų pastabų ir patarimų, kaip ruošti jaunuosius liaudies kūrybos atlikėjus. Ir tarpusavyje galėjo pasidalinti gerąja pedagogine patirtimi, pademonstruoti savo ugdytinių pasiekimus. Mokytojams buvo įteiktos padėkos už jaunųjų muzikantų ruošimą.

Jiezno muzikos mokyklos informacija

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close