Rudens sezonas Jiezno kultūrizmo klubui „Uola“ – ypač sėkmingas

Jiezno kultūrizmo klubas „Uola“ pakvietė visus savo gerbėjus, rėmėjus bei pagalbininkus į dar vieno sėkmingo sezono uždarymą.

 

Šio klubo sportininkai iš varžybų dažnai grįžta su pagarbą keliančiais apdovanojimais. Daugelio sporto šakų atstovai gali pasigirti vienu ar kitu apdovanojimu, tačiau „Uolos“ sportininkai dažniausiai iškovoja tik pačius aukščiausius apdovanojimus. Juos dažniausiai pelno klubo įkūrėjas, treneris, vadovas bei sportininkas Vytautas Sadauskas.

 

Padaryta nedidelė pertrauka varžybose, panašu, atsipirko su kaupu. V. Sadauskas, dalyvaujantis NAC kultūrizmo federacijos varžybose, šiais metais praleido pavasario sezono varžybas, tačiau atsakingai ruošėsi rudens sezonui. Dar liepos mėnesį daugelio titulų savininkas pasakojo apie atsakingus pasiruošimus, sudėtingą sporto bei mitybos derinimą. Tiesa, jau tuomet dideliu optimizmu netryškęs sportininkas vienos iš švenčių metu buvo puikios formos ir demonstravo tikrai ne vieną jaunuolį sportuoti viliojantį pasirengimą.

 

Kantrus darbas atsipirko. Rugpjūčio 16 d. atvirose kultūrizmo varžybose Jūrmaloje (Latvija) V. Sadauskas iškovojo pačią pirmąją šio rudens pergalę – antrąją vietą. Tačiau tai buvo tik viena iš daugelio sportininko pergalių per visą šių metų pergalingą varžybų sezoną.

 

Jau spalio 28 d., prasidėjus pagrindiniam varžybų maratonui, V. Sadauskas Vilniuje, NAC 2017 m. Lietuvos kultūrizmo taurės varžybose iškovojo pirmąją vietą veteranų kategorijoje bei patį svarbiausią – absoliutaus nugalėtojo titulą.

 

Po savaitės, lapkričio 5 d. Garliavoje vykusiame Lietuvos kultūrizmo federacijos (NAC) Baltijos kultūrizmo čempionate jieznietis Vytautas Sadauskas tapo veteranų, Lietuvos absoliučios bei tarptautinio čempionato absoliučios kategorijos čempionu.

 

Vėlgi, praėjus tik savaitei po pergalingų varžybų, lapkričio 11 dieną Jiezno kultūrizmo klubo „Uola“ vadovas, treneris, daugkartinis kultūrizmo varžybų čempionas dalyvavo UPBF (United & Professional Bodybuilders & Fitness) pasaulio čempionate Larviko mieste, Norvegijoje. Čia jis tapo profesionalų lygos 3 vietos laimėtoju.

 

Tik grįžęs iš varžybų Norvegijoje, lapkričio 18 d. Petrakave, Lenkijoje, vykusiose tarptautinėse Lenkijos kultūrizmo ir kūno rengybos (fitneso) taurės varžybose jis iškovojo pirmąją vietą Mens Body kategorijoje, tapo absoliučiu nugalėtoju ir į Lietuvą parsivežė Lenkijos absoliutaus čempiono taurę.

 

Nors, kaip pats pasakojo, niekas nesitikėjo, kad jam pavyks per keletą valandų įveikti kelis šimtus kilometrų, kitą dieną, lapkričio 19 d. Liepojoje V. Sadauskas pakartojo savo triumfą Lenkijoje– iškovojo dar vieną pirmąją vietą Mens Body kategorijoje ir tapo Latvijos čempionato absoliučiu nugalėtoju.

 

Na, o paskutinį lapkričio savaitgalį, finalinėse NAC kultūrizmo federacijos varžybose Hamburge, Vokietijoje, Jiezno kultūrizmo klubo „Uola“ vadovas bei treneris įveikė visus varžovus 50+ metų veteranų kategorijoje ir antrąjį kartą tapo Mr. Universe.

 

Kaip pasakojo V. Sadauskas, labiausiai jam patiko varžybos Lenkijoje. Nors viešai dažnai minimi nelabai šilti Lenkijos bei Lietuvos santykiai, būtent Lenkijoje lietuvis patyrė didžiausią pagarbą. Būtent šioje šalyje su čempionu iš kitos šalies, kuris nurungė netgi šių varžybų šeimininkus, norėjo pasisveikinti bei nusifotografuoti ne tik gerbėjai, bet ir teisėjai bei gausūs varžybų žiūrovai. Čia V. Sadauskui teko išgirsti, čia jo ankstesnes varžybas pamena ir teisėjai, kurie visi – lenkai.

 

Anot V. Sadausko, būna ir lengvesnių, ir sunkesnių varžybų. Kartais jieznietis, išvydęs varžovus, pradeda nerimauti, o kartais supranta, jog tiek daug dirbo siekdamas tik pergalės.

 

Pasak sportininko, svarbiausia, beje, ir sunkiausias, veiksnys rengiantis varžyboms, jų metu bei po jų yra psichologija. Prie pasikeitusių mitybos taisyklių bei dienos režimo priprasti sunku. Beje, sunku ir atprasti. Tuo tarpu varžybose jam, kaip ir kiekvienam sportininkui, reikalinga ne tik parama, bet ir geri patarimai. O visa tai čempionui suteikia šeima. Į visas varžybas V. Sadauską lydi jo žmona Aušra. Ji ne tik padrąsina, pasirūpina, bet ir atlieka nelabai švarų, bet „menišką“ darbą – prieš varžybas voleliu specialiais dažais išdažo V. Sadauską.

 

Labai dažnai čempioną lydi ir jo dukra Evelina. Evelina pati yra trenerė, tik ne Jiezne, o Alytuje. Ji varžybų metu ne tik V. Sadauskui pataria, kaip taisyklingiau stovėti palyginime prieš teisėjus, bet ir serga už savo pačios paruoštą sportininkę Redą Slavinskaitę.

 

Lapkričio 5 d. Garliavoje jos treniruojama Alytaus sporto klubo „Šaulė GYM“ atletė Reda Slavinskaitė iškovojo pirmąją vietą „Miss Bikini“ kategorijoje. Lapkričio 12-ąją vykusiose NAC Latvia Open varžybose Salaspilyje (Latvijoje) iškovojo dar vieną pirmąją vietą „Miss Bikini“ kategorijoje. Lapkričio 18 d. Petrakave (Lenkijoje) vykusiose tarptautinėse Lenkijos kultūrizmo ir kuno rengybos (fitneso) taurės varžybose Alytaus sporto klubo „Šaulė GYM“ trenerės Evelinos treniruojama Reda pakartojo triumfą Baltijos varžybose Garliavoje bei Salaspilyje ir į Lietuvą parvežė dar vieną „Miss Bikini“ pirmosios vietos taurę. Lapkričio 19 d. Liepojoje R. Slavinskaitė iškovojo 3 vietą „Miss Bikini“ varžybose.

 

Žinoma, kartu su Sadauskų šeima pergalių laukia ne tik gerbėjai, bet ir tie žmonės, kurie nori paremti sportininko veiklą ne tik finansiškai, bet ir savo pagalba. Tai ne tik gražus bendradarbiavimas, bet ir sveikatos priežiūros pagalba, reklaminė, transporto bei įvairi kita alternatyvi parama.

 

Tiesa, finansinis klausimas V. Sadauskui gana opus.

 

Daugelis Prienų krašto, kaip visos šalies, sportininkų nesupranta, kodėl valstybinis finansavimas yra skiriamas toms sporto šakoms, kurios yra populiarios, tačiau savo pasiekimais nėra labai svarbios nei Europos, nei pasaulio mastu. Nors Prienų bei Birštono krašte turime daug Europos, pasaulio bei tarptautinių varžybų čempionų, jiems geriausiu atveju skiriamas vienkartinis apdovanojimas švenčių metu, kurio neužtenka pasirengti netgi vienoms varžyboms. Tiesa, sezono uždarymo vakarą Prienų rajono savivaldybės administracijos direktorius Egidijus Visockas pradžiugino žinia, nuspręsta „Uolai“ skirti papildomą kelių šimtų eurų paramą, V. Sadauskas džiaugiasi, jog dar pats randa laiko dirbti ir gali užsidirbti lėšų savo varžyboms, nes ir pastaroji parama nepadengs net kelionės į finalines varžybas Hamburge. Pasak sportininko, dažnai svarbių ir dar labiau Lietuvą galinčių išgarsinti varžybų tenka atsisakyti būtent dėl lėšų trūkumo.

 

Tiesa, sportininko karjeros savo šalies labui apmokėjimas iš savo lėšų – ne naujiena ir kitiems sportininkams. Pavyzdžiui, Birštone gyvenantis sunkiaatletis, pasaulio rekordo (jau keliolika metų vis dar nepralenkto) savininkas, įvairių Lietuvos, Europos, pasaulio bei tarptautinių varžybų nugalėtojas Romas Matažinskas, kurio dėka Lietuvos vėliava visose veteranų sunkiosios atletikos varžybose iškeliama aukščiausiai, į varžybas važiuoja… iš savo pensijos.

 

Keisčiausia, kad šie sportininkai yra savosios sporto šakos fanatikai ir savo tikslo – siekti geriausių rezultatų – neapleidžia nei sunkumo, nei skausmo akimirką. Taigi ir „Uolos“ sezono uždarymas paminėtas ne kaip pabaiga, o tik kaip tarpinė poilsio stotelė prieš naują kelionę į pergales.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close