Birštono savivaldybės tarybos narė Roma Žentelienė: „Svarbu branginti vietinį gyventoją…“

Jau praėjo dveji su puse metų, kai žmonės vėl Jums patikėjo atstovauti jiems sprendžiant aktualius klausimus. Kaip sekasi vykdyti rinkėjams duotus pažadus?

Savivaldybės tarybos narė esu nuo 2004 metų, tad tenka priiminėti vienokius ar kitokius sprendimus, kurie turi įtakos birštoniečių ir kaimiškų teritorijų žmonių gyvenimo kokybei, naujiems verslams atsirasti, investicijoms pritraukti, biudžetinių įstaigų veiklai, turizmo plėtojimui. Esu tos nuomonės, kad pažadais nereikia vilioti rinkėjų, jie patys sprendžia, ar teisingai ir atsakingai Tarybos nariai žiūri į Birštono ateitį, savivaldybės žmonių gyvenimo kokybę. Manau, jeigu vis daugiau žmonių nori čia gyventi, dirbti, statytis namus, auginti vaikus, turėti saugią, švarią ir ramią aplinką, vadinasi, gal labai nenuviliame rinkėjų lūkesčių. Ir dar viena taisykle vadovaujuosi – negali teisingai atstovauti visiems rinkėjams.

Labai džiaugiuosi, kad Birštonas, ilgametes tradicijas turintis kurortas, sulaukia vis daugiau turistų, respublikinės žiniasklaidos dėmesio, apdovanojimų ir komplimentų. Esu tos nuomonės, kad Tarybos nariai negali išmanyti visų klausimų, nuspėti bei žarstyti rinkėjams neįgyvendinamus projektus, tačiau turi būti kaip tie dviratininkai, važinėjantys kurorto atnaujintais dviračių takais. Jeigu mindami pedalus jie žiūrėtų tik į juos, o ne į kelio priekį – jų važiavimas būtų trumpas ir su skaudžiomis pasekmėmis.

 

Ar dažnai susitinkate su savo rinkėjais aptarti jiems svarbių klausimų ar numatomų svarstyti Tarybos posėdyje sprendimų projektų?

Specialių susitikimų nerengiu, tačiau dirbdama kultūros centre turiu galimybę daug bendrauti su birštoniečiais ir kurorto svečiais. Kur daugiau, jeigu ne įvairių renginių metu, gali išgirsti nuomonių vienu ar kitu jiems aktualiu klausymu. Mano bendradarbiai pirmieji mane „priremia prie sienos“ dėl kai kurių, jų manymu, abejotinų Tarybos sprendimų, neatitinkančių vietinių gyventojų lūkesčių. Tenka diskutuoti, keistis nuomonėmis ir išgirsti teisingą kritiką dėl ūkiškų reikalų, tokių kaip apleisti pastatai, kelių tvarkymas kaimiškose teritorijose ar šaligatvių plytelės gyvenamuosiuose rajonuose, vandens kainos, automobilių parkavimas, socialinės problemos ir kt. Tačiau taip ir turi būti, nes kiekvienas išsakantis savo nuomonę parodo, kad jam rūpi Birštonas. Taiklus pastebėjimas yra varomoji jėga, skatinanti taisyti, kurti, keisti sprendimų projektus, teikti savivaldybės administracijai gyventojų idėjas ir pasiūlymus.

 

Kaip sekasi bendrauti su savivaldybės administracija bei pavaldžių įstaigų vadovais, sprendžiant gyventojų pageidavimus ir problemas?

Puikiai. Esu kompromisinio ir komandinio darbo šalininkė, su savo matymu, bet be kategoriškų reikalavimų. Manau, kad Birštono sėkmę ir lemia savivaldybės administracijos profesionalių darbuotojų, įstaigos vadovų ir Tarybos narių bendras komandinis darbas. Gyvenant ir dirbant nedidelėje savivaldybėje yra galimybė operatyviau spręsti gyventojų pageidavimus ir problemas.Dažnai kreipiuosi į juos pagalbos vienu ar kitu klausimu, nes man svarbi jų ilgametė patirtis, kompetencija ir nuomonė.

 

Kokie, Jūsų manymu, darbai turėtų būti atlikti gerinant savivaldybės žmonių gyvenimą, kurorto įvaizdį bei konkurencingumą?

Kurorto įvaizdis gana stiprus. Lietuvoje konkuruoti neverta, geriau kurti Birštono išskirtinumo ir patrauklumo idėjas. Tradiciškai reikia didinti investicijų pritraukimą, ieškoti naujų nišų verslui kaimiškoje teritorijoje, sutvarkyti automobilių srautus savaitgaliais mieste vasaros laikotarpiu, ieškoti galimybių mažinti gyventojams komunalinių paslaugų kainas. Svarbu branginti vietinį gyventoją ir jam padėti jo kasdieniame gyvenime, daugiau bendrauti su jaunąja karta ir skatinti jų iniciatyvas.

 

Daug diskusijų sukėlė „Versmės“ akcijų pardavimo ir dividendų paskirstymo klausimas. Kokia buvo Jūsų nuomonė?

Aš buvau prieš skubotai ir neapgalvotai pateiktą sprendimą parduoti akcijas. Turiu nuostatą, kad ne visi objektai turi tapti tik privačia, didelius pelnus uždirbančia įstaiga. Tarybos priimtas sprendimas leisti „Versmės“ sanatorijai pradėti renovaciją tikrai padidins reabilitacinio gydymo kurorte paslaugų kokybę birštoniečiams ir Lietuvos žmonėms.

Artėjant šv. Kalėdoms ir Naujiesiems metams labai noriu pasveikinti visus birštoniečius ir palinkėti kartu kurti Birštono ateitį, mėgautis jo nuostabia gamta, sukurta infrastruktūra, lankytis renginiuose ir daugiau šypsotis pasitinkant Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmetį.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close