Ašmintos daugiafunciame centre vyko adventinė popietė „Tegul Advento laukime, užgimsta gėris širdyje“.

Ilgėjant naktims, trumpėjant dienoms Ašmintos seniūnijos gyventojai susibūrė drauge apmąstyti praėjusių metų, pasidžiaugti vieni kitais ir su nekantrumu laukti didžiųjų metų švenčių – Kalėdų.

Popietės metu mažieji angeliukai siuntė visiems iš dangaus linkėjimus ir dovanojo, laimės, meilės, šilumos, sveikatos žiburėlius. Kartu su Ašmintos folkloro grupės „Ošvenčia“ dalyvėmis nupynė advento vainiką. Ašmintiškius sveikino kunigas Arnas Budrius, Prienų Ąžuolo progimnazijos direktorė Irena Tarasevičienė, pavaduotoja Vida Zdanienė, seniūnė Vida Vitkauskienė, Prienų J. Marcinkevičiaus viešosios bibliotekos direktorė Daiva Čepeliauskienė, PKLC pavaduotoja Ligita Gediminienė.

Nors adventas ramybės metas tačiau prisiminus senolių papročius darbas virte virė: kas kojines mezgė, kas siūlus vijo, kas vilną kedeno, o močiutė Danutė su vaikučiais spėjo ir kūčiukus iškepti. Darbus bedirbant vieni kitiems mįsles minė, spėjimus ir draudimus prisiminė, kūčių vakaro burtus išbandė. Nors jau temo, tačiau dar liko laiko padėkoti ir gerą žodį pasakyti svečiams, bendradarbiams, mokinių tėveliams, kaimo bendruomenės nariams.

Popietės pabaigoje visi ragavo 12 – valgių, kad kiekvienas ateinančių metų mėnuo būtų sėkmingas, kad būtų visi sveiki, sektųsi mokslai, darbai ir vieni su kitais sutartų gražiai sugyventų.

Rima Vilkienė

Ašmintos laisvalaikio salės renginių organizatorė

Rasa Vaitauskaitė

Kaimo bendruomenė „Ošvenčia“ pirmininkė

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close