Besmegenių sąskrydis paskelbė kalėdinių renginių pradžią (nuotraukos)

Gruodžio 13-ąją – Šviesos dieną, kai lietuviai nuo seno pradėdavo laukti saulės sugrįžimo, Prienų miesto Laisvės aikštėje šurmuliavo Kalėdų eglės įžiebimo šventė „Žibantis miestas“.

Šventės pradžios jau nuo pietų laukė išsirikiavę „Senių besmegenių sąskrydžio“, kuris vyks iki sausio 9 d., dalyviai. „Senių besmegenių sąskrydis“ – tai kūrybinė socialinė iniciatyva, kurios tikslas atkreipti dėmesį į klimato kaitą, susirūpinti atšilimu ir jo sukeliamais padariniais, kurie dažnai keičia nusistovėjusias klimato taisykles – koreguoja metų laikus.

Organizatoriai – Prienų rajono savivaldybė bei Prienų kultūros ir laisvalaikio centras – kvietė visos Lietuvos darželius, mokyklas, organizacijas, įmones, bendruomenes, neformalias asmenų grupes prisidėti prie šios socialinės akcijos įgyvendinimo – kurti ir gaminti dirbtines senių besmegenių figūras, kurios padės sukurti baltos žiemos efektą net tuo atveju, jeigu sniego šiemet Lietuvoje nebus.

Šventę šokiais su ugnimi pradėjo studija „Ugnies ratas“. Su didžiuliu maišu į aikštę atvyko ir Kalėdų Senelis. Kol kas dovanomis vaikų jis neapdalino, jo maiše – norai, svajonės, stebuklingi sapnai, linkėjimai, šventinė nuotaika ir daug daug šaltos žiemos.

Gausiai susirinkusius prieniškius bei miesto svečius sveikino Prienų miesto seniūnas Algis Matulevičius ir Prienų rajono savivaldybės meras Alvydas Vaicekauskas. Seniūnas visus metus saugojo ir prižiūrėjo stebuklingąją lazdą, kurią visų akivaizdoje perdavė Kalėdų Seneliui. Visiems džiugiai skanduojant ir Seneliui mostelėjus stebuklingąja lazda sužibo pagrindinė Prienų miesto eglė. Šiais metais ją, augusią tėvų sodyboje J. Basanavičiaus gatvėje, miestui padovanojo broliai Rimantas ir Algimantas Gaučiai.

Šventinę nuotaiką kurti padėjo Prienų KLC dainininkai ir šokėjai.

Norintys fotografavosi Senių besmegenių alėjoje ar prie fotosienos.

Miškininkai išpildė metų pradžioje duotą pažadą ir visiems, kurie į atsisveikinimo su eglutėmis šventę buvo atnešę eglutes ir išsaugojo tai patvirtinančius pažymėjimus, dovanojo ką tik iš miško atkeliavusią žaliaskarę.

Eglutėmis buvo apdovanoti ir Prienų KLC socialiniame tinkle „Facebook“ organizuotų šventinių konkursų nugalėtojai: Edita Žukauskienė, Rima Žiobienė, Vytenis Skendelis, Rasa Ulinauskienė, Emilija Raguckaitė, Inga Zeleniakienė.  

(Bus papildyta)

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close