Birštonas pasiruošęs ir pasipuošęs šventėms

Šeštadienio pavakare Jono Basanavičiaus aikštė Birštone šurmuliavo šventės laukimu. Skambėjo muzika, prekybininkai kioskeliuose siūlė vaikams įvairių gardumynų bei žaislų. Kitose palapinėse vietos amatininkai kvietė įsigyti gaminių iš vilnos ar lino, paskanauti šildančių arbatų. Žolininkė Monika prekiavo įvairiomis gydomosiomis žolelėmis bei tepaliukais, o „Carito“ atstovai kvietė dalyvauti gerumo akcijoje ir vaišino visus karšta arbata ir imbieriniais sausainukais.

 

Aikštėje įsikūrė ir „Čiulba ulba“, kurie šioje šventėje kūrė „Ledo šalį“, kvietė vaikučius rašyti laiškus Kalėdų Seneliui, sudėlioti stebuklingą šviesos paveikslą arba net pasipuošti kalėdiniais piešiniais ant veidukų.

Belaukiant Kalėdų Senelio scenoje visus linksmino grupė žavių nykštukų – grupė E.G.O.

Garsiau pašaukus, atėjo ir pats Kalėdų Senelis, o vėliau ir princesė Elza su savo palydovu Olafu bei draugais. Visi kartu linksminosi, dainavo ir šoko aikštėje.

Įžiebti šventinę eglę buvo pakviesta savivaldybės merė Nijolė Dirginčienė, kuri atvyko kartu su kurorte viešinčiu Izraelio ambasadoriumi Amiru Mainonu.

Merės ir svečių gražius sveikinimus nuspalvino į dangų pakilę patys gražiausi fejerverkai. Taigi šventės laukimas Birštone jau prasidėjo.

Miesto gatvės pasipuošusios šviesų girliandomis, prie kai kurių įstaigų jau papuoštos eglutės, fasadai, o medžiai, nors ir numetę lapus, virto tikrais šviečiančiais stebuklais. Prie įvažiavimo į miestą pastatyti gražūs šviečiantys vartai su laikrodžiu laukia kiekvieno svečio, atvykstančio į gražiausią Lietuvos kurortą. O šventėms gal dar ir sniego bus…

Po eglės įžiebimo J. Basanavičiaus aikštėje vakare kultūros centre vyko grupės „Omer Netzer“ iš Izraelio koncertas. Tokią muzikinę dovaną Birštonui švenčių proga padovanojo Izraelio ambasada Lietuvoje.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close