Popietė „Gavėnios varpai“

Kovo 17-osios popietę į Naujosios Ūtos laisvalaikio salę rinkosi naujaūtiškiai. Mokytojos Vilijos Zablackienės iniciatyva vienas advento sekmadienis skiriamas dvasiniams apmąstymams. Ši popietė buvo skirta gavėnios laikotarpio apmąstymui, pasiruošimui Didžiajai savaitei ir Šv. Velykoms.

Popietę vedė Šilavoto pagrindinės mokyklos tikybos mokytoja Elvyra Striaušienė. Dalyvavo liaudies menininkė Eugenija Margelevičienė, kuri parodė savo skutinėtus margučius. Visus susidomėjusius pamokė šio meno.

Kaimo bendruomenės moterys suruošė rankdarbių parodą. Velykinį medį papuošė Gražinos Sincevičienės margučiai megztuose krepšeliuose. Kryželiu siuvinėtais paveikslais nustebino Vida Brusokienė, mezginių įvairove – Antosė Brūzgienė, Zuzana Suchorūkovienė.

Verbų sekmadieniui norintieji galėjo susirišti verbą su kadagio šakele. Savo kruopščiais darbeliais prisidėjo ir vaikai, jie verbas aplikavo ant popieriaus.

O pabaigoje vyko malonus pabendravimas prie arbatos puodelio, pasidalinant savo džiaugsmais, rūpesčiais ir patirtimi. Visi išsiskirstė su pakilia Šv. Velykų laukimo nuotaika.

Ruošdami renginius visada materialinės paramos sulaukiame iš Naujosios Ūtos kaimo bendruomenės. Sieksime, kad tokie renginiai taptų tradiciniai ir patenkintų kaimo bendruomenės žmonių dvasinius poreikius.

Anelė Lukjančuk

 

 

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close