Feniksas „Vytautas“ kyla iš pelenų (nuotraukos)

Šeštadienio vakarą Prienų sporto arenoje Lietuvos krepšinio lygos Betsafe-LKL varžybose Prienų-Birštono „Vytautas“ be skrupulų įveikė vieną iš LKL lyderių – Panevėžio „Lietkabelį“ ir dar labiau atsiplėšė nuo lygos turnyrinės lentelės apačios.

Antroje vietoje esanti „Lietkabelio“ komanda turbūt ir košmaruose nesapnavo, jog tik ką pačiame lygos dugne buvęs ir drastiškai savo sudėtį perkonstravęs „Vytautas“ ne tik pasipriešins, bet ir sutryps tik Kauno „Žalgirio“ lenkiamą komandą. Sutryps solidžiai – rezultatu 88:74.

Nuo pat pirmos rungtynių akimirkos lyderio poziciją užėmę „Vytauto“ krepšininkai greitai surinko svarią taškų persvarą, tačiau, kaip dažniausiai ir būna, baigiantis pirmam kėliniui persvara greitai sutirpo iki lygiųjų 22:22.

Nors jau nuo rungtynių pradžios stebėtinai taikliai į „Lietkabelio“ krepšį skriejantys „Vytauto“ krepšininkų tritaškiai teikė daug optimizmo, antrasis kėlinys baigėsi netgi aikštelės šeimininkų nenaudai – 40:41.

Tačiau trečiame kėlinyje, tarsi mokyklos peštukams vis dar atiminėjant iš „Lietkabelio“ krepšininkų kamuolį, rezultatą pavyko persverti savo naudai – 61:60. Ketvirtajame kėlinyje, kuriame „Vytauto“ krepšininkai dažniausiai būdavo sutrypiami, aikštelės svečiai sulaukė tritaškių krušos, ir „Vytauto“ krepšininkų pasėta panika greitai leido jiems ne tik sustiprinti savo pozicijas, bet ir įveikti „Lietkabelį“ triuškinančiu kėlinio santykiu 27:14. Aidint finalinei rungtynių sirenai, arenos šeimininkų bei žiūrovų ovacijos pabrėžė, kad baigęs rungtynes rezultatu 88:74 ir jau ketvirtąją pergalę iš eilės iškovojęs „Vytautas“ pabudo ir kyla iš pelenų, grasindamas ne tik artimiausiems varžovams turnyrinės lentelės apačioje, bet ir lygos lyderiams.

Lygiai po savaitės, toje pačioje arenoje paaiškės, ar tokios sudėties „Vytauto“ komanda pajėgi pasipriešinti ir LKL lyderiui – Kauno „Žalgiriui“.

Rungtynėse su „Lietkabeliu“ pasiektas ir LKL rekordas. Iš pelenų kaip feniksas pakilęs „Vytautas“ tapo pirmąja komanda per visą LKL istoriją, vienų rungtynių metu tritaškiais pelniusi 42 taškus.

Daugiausiai taškų šiose rungtynėse pelnė Eigirdas Žukauskas (18).

Na, o daugiausiai triukšmo vykusiose Prienų miesto mokyklų varžytuvėse sukėlė Prienų „Ąžuolo“ progimnazijos tribūna

 

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close