Laukiama birštoniečių šventė, sukviečianti  visus į savo gimtąjį miestą, yra kurorto šventė, kuria pradedamas vasaros sezonas. Kiekvienais metais ji būna   smagi ir linksma, tačiau su naujais atspalviais, naujomis pramogomis. Šventei, kuri šurmuliuos kurorte birželio 8–10 dienomis, buvo  ruošiamasi iš anksto, sudarytas  organizacinis komitetas, kurio nariai  detaliai apgalvojo ir parengė kultūrinę programą, kad ji būtų patraukli visiems. Kas gi bus naujo šiais metais? – klausinėju kurorto šventės organizacinio komiteto pirmininką, mero pavaduotoją Juozą Aleksandravičių.

Pirmoji šventės diena prasidės iškilmingu posėdžiu, kurio metu bus suteikti Birštono garbės piliečio vardai ir pasirašyta bendradarbiavimo sutartis su Gruzija.

Gimnazijos stadione vyks atviras jėgos turnyras „Stipriausias moksleivis“,  futbolo varžybos tarp „Birštono“ ir Veisiejų  „Dainavos“ komandų. „Tulpės“ sanatorijoje ir šiemet matysime tarptautinę mados fotografijų parodą „Madamorfozės 2011“.

– Nauja bus tai, kad šventinė eisena prasidės ne J. Basanavičiaus aikštėje, bet nuo „Versmės“ sanatorijos administracinio pastato. Gražiai sutvarkius sanatorijos aplinką, atsirado naujos erdvės, kurias reikia išnaudoti tokiems renginiams. Taip pat daug šeštadienio renginių persikels į baigiamą įrengti kurorto centrinį parką, – sakė J. Aleksandravičius.

Po šventinės eisenos, kurią į Savivaldybės aikštę ves Valstybinis pučiamųjų ansamblis „Trimitas“, koncertuos Eglė ir Vytautas Juozapaičiai. Per praėjusių metų šventę jų pasirodymą nutraukė staiga užklupęs lietus. Tikėkimės, kad šį kartą taip neatsitiks…

Pagrindiniai ir svarbiausi renginiai vyks šeštadienį. Rytas prasidės mankšta kurorto parke „Pabudome ir judėkime“. Kaip tvirtino mero pavaduotojas, dauguma šventės renginių vyks būtent šiame parke, kur sau įdomų užsiėmimą ras ir mažas, ir vyresnio amžiaus šventės dalyvis.

– Šeštadienį kurorto gyventojams ir miesto svečiams bus pristatomas centrinis parkas, vyks šventiniai pasivaikščiojimai, atrakcijos, kūrybiniai užsiėmimai vaikams ir sportinė programa visiems. Manau, kad užteks ir siurprizų, ir tradicinių renginių, – ne viską atskleidė mero pavaduotojas.

Pagal parengtą preliminarią programą, tradiciniai renginiai vyks bibliotekoje, kur vaikų lauks dailininkės Sigutės Chlebnickaitės kūrybinė studija „Tu gali sukurti knygą“, kur bus pristatoma „myrioramos“ knygos apie Birštoną kūrimas Tangramų dėlionės ir kt.

Maloni staigmena laukia ir meno gerbėjų – prie Birštono istorinio muziejaus bus pristatoma mūsų krašto poetės, Maironio muziejaus direktorės Aldonos Ruseckaitės meninės fotografijos paroda „Maironio sodo puošmenos“, susitikimas su pačia autore ir Birštono kultūros centro  moterų choro „Aušrinė“ koncertas.

Vasaros estradoje vyks nuotaikingas Birštono meno mėgėjų koncertas ir programa vaikams, o vakare startuos oro balionai, pramoginiai laivai ir vandens motociklai atliks parodomuosius plaukimus.  Ten pat  vakaro fiestoje koncertuos grupė „Vairas“,  „Tequila“, Česlovas Gabalis ir grupė „Pelenai“. Norintys ramesnės aplinkos ir rimtesnės muzikos galės vakarą praleisti kurorto bažnyčioje, klausydamiesi Onos Kolobovaitės ir Aurelijaus Globio koncerto.

Nemune vyks Lietuvos vandens motociklų čempionatas Birštono taurei laimėti, o krantinėje varžysis Lietuvos trumpųjų radijo ryšio mėgėjai.

Kaip visada, Kęstučio gatvėje vyks amatų, tautodailės dirbinių ir pramogų kermošius, kur bus galima ne tik visko prisižiūrėti, bet ir įsigyti.

Birštono šachmatininkų laukia rimtas išbandymas ir iššūkis – mačas su Druskininkų miesto komanda.

Tradiciškai vyks Birštono meno mokyklos suaugusiųjų dailės darbų paroda „Tarp pušų“ Pušyno gatvėje, policijos akcija visuomenei vyks prie Kultūros centro, o  paroda „Senasis Birštono kurortas“ bus eksponuojama istorijos muziejuje.  Sakraliniame muziejuje bus galima pasidomėti   M. Dabužinsko piešinių ir tapybos paroda „Senoji Lietuva“, o kultūros centre – tapytojų plenero „Birštonas – Nemajūnai 2012“ dailininkų kūrybiniais darbais.

– Sekmadienio rytas prasidės merės pusryčiais su bendruomene, kurie jau tapo tradicija ir maloniu pabendravimu su kurorto gyventojais ir svečiais, o vėliau – dalyvausime tituliniuose šv. Antano Paduviečio atlaiduose, – sakė J. Aleksandravičius.

Renginių ir staigmenų šventėje  netrūks, tik reikia  nepamiršti geros nuotaikos.

Inga Juronytė

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close