„Via Baltica“ ruožą Prienų rajone už 36,9 mln. eurų rekonstruos „Kauno tiltai“ ir „Alkesta“

Vieno avaringiausių šalies kelių „Via Baltica“ 12 kilometrų ruožą Prienų rajone už 36,9 mln. eurų rekonstruos vienos didžiausių Baltijos šalyse kelių statybos bendrovės „Kauno tiltai“ ir Alytaus kelių ir tiltų statybos įmonės „Alkesta“ konsorciumas.

Automobilių kelių direkcija pranešė, jog antradienį pasirašė sutartį su bendrovių konsorciumu. Rekonstrukcijos darbai turėtų prasidėti kovo viduryje ir bus baigti per 8 mėnesius.

Rekonstrukcijos rangovo konkurse iš viso pasiūlymus pateikė 5 dalyviai: „Panevėžio keliai“, įmonių „Lemminkainen Lietuva“, „Lemminkainen Infra“ „Fegda“ „Eurovia Lietuva“ TS ir „Hidrostatyba“ konsorciumas. Taip pat bendrovių „Latvijas tilti“, „A.C.B.“, „Kauno keliai“, „Binders“ konsorciumas.

Pernai baigta „Via Baltica“ pirmojo ruožo Kauno rajone rekonstrukcija – ją už 38,5 mln. eurų atliko kelių ir tiltų statybos bendrovė „Kauno tiltai“.  Šiemet turėtų būti baigtas 29 mln. eurų vertės 10-ies kilometrų ruožas Kazlų Rūdos savivaldybėje – darbus atlieka Suomijos kapitalo bendrovė „Lemminkainen Lietuva“, „Kauno tiltai“ ir Alytaus „Alkesta“.

11,68 kilometro ruožo netoli Marijampolės rekonstrukciją už 51,584 mln. eurų atlieka Vilniaus kelių ir inžinerinių tinklų tiesimo bendrovės „Fegda“ vadovaujamas šešių įmonių konsorciumas.

Planuojama, kad visa „Via Baltica“ bus atnaujinta 2018 metais.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close