Į gyventojų klausimus atsako Birštono savivaldybės specialistai

Gyventojai papildomų išlaidų nepatirs

Jau senokai buvome informuoti apie dalies Birštono vienkiemio gyvenvietės prijungimą prie Birštono miesto. Būtų įdomu sužinoti, ar mes jau gyvename mieste, ar dar ne. Taip pat domina, ar reikės tvarkytis dokumentus patiems, nes teks perrašyti adresus, ar mus kas nors informuos apie tai ir kas už tai sumokės?

Atsakydamas į šiuos gyventojų klausimus, Birštono savivaldybės administracijos Architektūros ir kraštotvarkos skyriaus vedėjas Mantas Michaliunjo sakė, kad kurorto plėtra (dalies Viensėdžio k. ir dalies Kernuvių k. natūraliai aglomeruota gyvenvietė) užregistruota VĮ Registrų centre šių metų spalio mėnesį. Gyventojams jokių dokumentų keisti nereikia. Vykdant pastatų (sklypų) pirkimus ir pardavimus, dovanojimus, paveldėjimus notarai,kaip ir visuomet, išima VĮ Registrų centre naujus išrašus, nepriklausomai nuo to, keitėsi ar nesikeitė nuosavybės duomenys, taip pat ir adresai, tad gyventojai jokių papildomų išlaidų nepatirs.

Pasikeis tik dviejų gatvių pavadinimai, juos patvirtinus, iškabas pakeis seniūnija.Seniūnija inicijavo gatvių pavadinimų svarstymus su šių 2 gatvių gyventojais, artimiausiame Tarybos posėdyje seniūnija pristatys informaciją apie siūlomus gatvių pavadinimus vertinimui ir diskusijai. Galimus gatvių pavadinimus, kuriuos siūlė apsvarstyti su gatvių gyventojais, seniūnijai teikė ir Architektūros ir kraštotvarkos skyrius:

Galbūt tikslinga gyventojams siūlyti (tarp kitų galimų pavadinimų) Nemuno g. (kraštinę, artimiausią miesto centrui gatvę, ties draustiniu) keisti į Kurorto g., su tikslu pabrėžti gyvenvietės virsmą kurortu, o pačią trumpiausią Jaunimo g. keisti į Viensėdžio g., pažymint buvusį istorinį (buvusį registruotą VĮ RC duomenų bazėje) gyvenvietės pavadinimą.

Kurortas – vietovė, skirta sveikatai atgauti ir pailsėti. Tokiose vietose dažnai yra uždrausta pramonė, teršianti aplinką (siekiant užtikrinti gryną orą). Įsikūrusios sanatorijos, gydyklos, pramogų objektai.Viensėdis (arba viensėdija) – kaimo gyvenvietė, paprastai susidedanti arba kilusi iš vienos sodybos. Nuo vienkiemių, atsiradusių per kaimų skirstymą, skiriasi tuo, kad turi tikrinį vardą (pavadinimą) ir savarankiškos gyvenvietės statusą. Kartais būna ne viena, bet kelios sodybos, nors paprastai viensėdžiais laikomos gyvenvietės, kuriose yra mažiau nei 3 sodybos.

 

 

Duobės jau neliko…

Ar planuojama užtaisyti didelę duobę, kuri jau nuo pavasario nuolat didėja Pušų gatvėje? Šiuo keliu vyksta gana intensyvus eismas, vežiojami į darželį ir mokyklą vaikai.

Seniūnas Jonas Kederys informavo, kad duobė Pušų gatvėje laikinai užtaisyta. Šiuo metu seniūnija neturi galimybės gauti gero asfalto, todėl duobę užtaisė jau panaudotu.

 

Leidimų sustabdymas nenumatytas

Nusipirkome leidimą prekiauti pusei metų (vasaros sezono metu). Tačiau po poros mėnesių dėl kavos aparato gedimo negalėjome dirbti ir veiklos nevykdėme. Ar yra koks nors leidimo sustabdymo mechanizmas? Kaip tai reikėtų padaryti? Juk sumokėti 80 eurų – nemaža suma…

Į paklausimą atsakiusi Birštono savivaldybės administracijos Ūkio, turto ir kaimo plėtros vyriausioji specialistė Vida Barysienė paaiškino, kad Leidimų prekiauti (teikti paslaugas) Birštono savivaldybės viešosiose vietose išdavimo tvarkoje, patvirtintoje Birštono savivaldybės tarybos 2010 m. gegužės 28 d. sprendimu TS-90, leidimo sustabdymas nėra numatytas. 22 punkte numatytas leidimo galiojimo panaikinimas, grąžinant sumokėtą vietinę rinkliavą, jeigu asmuo negali pasinaudoti leidimo suteiktomis teisėmis dėl nuo jo nepriklausančių aplinkybių ir priežasčių.

Jeigu asmeniui atsirado tokios aplinkybės, jis galėjo kreiptis su raštišku prašymu ir tai įrodančiais dokumentais į Birštono savivaldybės administracijos Ūkio, turto ir kaimo plėtros skyrių. Jeigu dokumentais būtų įrodyta, kad kasos aparato gedimas yra nepriklausanti nuo žmogaus aplinkybė, nepanaudota rinkliavos dalis būtų grąžinta. Savivaldybė tokio prašymo nėra gavusi, o šiuo metu, pasak specialistės, leidimo galiojimas jau yra baigęsis.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close