„Rudeninė karuselė“ įsisuko visu greičiu

Lapkričio 18 dieną Birštono kultūros centre jau penktą kartą vyko populiariosios muzikos festivalis-konkursas „Rudeninė karuselė“. Juo siekiama ugdyti vaikų ir jaunuolių meno bei kūrybos poreikį, puoselėti dainavimo tradicijas, populiarinti dainininkų meninę saviraišką, atrinkti geriausius solistus ir vokalinius ansamblius, skatinti kurti ir atlikti naujas lietuviškas dainas.

„Rudeninės karuselės“ sumanytoja ir organizatorė – jauna, gabi ir talentinga muzikos mokytoja, CRAZY grupės vadovė Lijana Stakauskaitė.

 

Su penkerių metų mažuoju jubiliejumi festivalio konkurso organizatorę ir visus dalyvius sveikino Birštono savivaldybės administracijos Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vedėja Angelė Žiūraitienė, linkėdama sėkmės ir kūrybinio džiaugsmo bei atradimų. Sveikinimo žodį tarė LR Seimo nario Andriaus Palionio padėjėja ir Juozo Palionio labdaros ir paramos fondo atstovė Valė Petkevičienė, kuri irgi linkėjo gerų rezultatų, puikios nuotaikos ir nepakartojamų įspūdžių. Reikia paminėti, kad Seimo narys A. Palionis ir J. Palionio labdaros ir paramos fondas yra vieni iš šio renginio rėmėjų.

Renginio vedėjai pristatė kompetentingą vertinimo komisiją. Tai:

Robertas Jasinskas – pianistas, dainų autorius, tarptautinių džiazo projektų dalyvis, daugkartinis „Dainų dainelės“ konkurso komisijos narys, d.

Eva (Eva Basevičiūtė) – įvairių muzikos ir televizijos projektų dalyvė, televizijos laidų vedėja, Lietuvos šlagerių vicekaralienė, Ingrida Žiliūtė – Vilniaus miuziklo mokyklos direktorė ir pedagogė bei teatro ir kino aktorė,

Justina Žemaitytė – Lietuvos Lotynų Amerikos šokių čempionė, tarptautinių turnyrų, šokių festivalių nugalėtoja, TV projekto „Šok su manimi“ nugalėtoja, sportinių šokių trenerė, Genrius Jakubėnas – modernaus dainavimo studijos vadovas.

Festivalyje-konkurse „Rudeninė karuselė“ dalyvavo 9 ansambliai ir 33 solistai iš Kauno, Alytaus, Vilniaus, Utenos, Druskininkų, Jonavos, Pandėlio (Rokiškio r.), Anykščių ir Prienų. Mūsų kraštui atstovavo tik viena prienietė, vadovės Ramunės Liutvynskienės mokinė Vytautė Radzevičiūtė. Birštono, Prienų, Jiezno ir Veiverių meno ar muzikos mokyklų mokiniai konkurse nedalyvavo. Vytautė pasirodė visai neblogai, nors ir nelaimėjo prizinės vietos.

Iš tikrųjų, aukšto lygio dalyvių, apdovanojimus pelniusių ne tik Lietuvoje vykusiuose konkursuose, „Rudeninėje karuselėje“ buvo daug, tad laimėti prizines vietas kitiems buvo sunku.

 

„Rudeninės karuselės 2017“ apdovanojimai

 

Solistai

12–15 m. grupė

I vieta – Lukrecija Vasiliauskaitė, Vilnius. Vad. Indrė Launikonytė

II vieta – Milėja Stankevičiūtė, Kaunas. Vad. Raimonda Navickienė

III vieta – Martyna Jezepčikaitė, Alytus. Vad. Asta Pilypaitė

III vieta – Kamilė Smaidžiūnaitė, Kaunas. Vad. Raimonda Navickienė

16-19 m. grupė

I vieta – Gabrielė Rybko, Kaunas. Vad. Raimonda Navickienė

II vieta – Monika Ambrazevičiūtė, Kaunas. Vad. Jūratė Miliauskaitė

II vieta – Viktorija Čaplikaitė, Druskininkai. Vad. Ronata Balkaitienė

III vieta – Ignas Novikovas, Kaunas. Vad. Raimonda Navickienė

III vieta – Evelina Gaidytė, Kaunas. Vad. Raimonda Navickienė

III vieta – Viltė Stelnionytė, Kaunas. Vad. Raimonda Navickienė

 

Grupės

I vieta – „L. Do“, Kaunas. Vad. Jūratė Miliauskaitė

II vieta – „Quattro“, Kaunas. Vad. Raimonda Navickienė

III vieta – „SmallJazz“, Kaunas. Vad. Rasa Ivanauskienė ir Raimonda Navickienė

 

Nominacijos

Milėja Stankevičiūtė, Kaunas. Vad. Raimonda Navickienė – „Už profesionalų dainos atlikimą“

Vytautė Tamutytė, Kaunas. Vad. Giedrė Druskienė – „Už išskirtinį tembrą“

Jessica Samuolytė Silveira, Kaunas. Vad. Raimonda Navickienė – „Už sceninį įvaizdį“

Rugilė Baranauskaitė, Kaunas. Vad. Irena Andriuščenkienė – „Už artistiškumą“

Pop grupė „Aušra“, Leliūnai, Utenos rajonas. Vad. Aušra ir Edmundas Gutauskai – „Už lietuviškos dainos populiarinimą“

Julija Radzevičiūtė ir Kristina Chlastauskaitė, Jonava. Vad. Gražina Grigaravičienė ir Neringa Kukarinienė – „Dueto nominacija“

Madalena Trevisi, Kaunas. Vad. Raimonda Navickienė – „Už artistiškumą“

Rokas Navickas, Druskininkai. Vad. Ronata Balkaitienė – „Už debiutą“

Danielė Giedraitytė, Kaunas. Vad. Jūratė Miliauskaitė – „Už originalumą“

Kauniečių vadovė Raimonda Navickienė buvo įvertinta nominacija – „Už gausų dalyvių būrį“.

„Manau, kad šiemet konkurso lygis šoktelėjo. Ir komisija, ir vadovai teigia, kad šiais metais dalyvių pasirodymai buvo labai stiprūs“, – sakė „Rudeninės karuselės“ siela Lijana Stakauskaitė. 

Teko girdėti ir pačių dalyvių atsiliepimų, kad šiemet Birštone susirinko aukšto lygio ansambliai ir solistai, kurie verti vieni kitų ir gali pasivaržyti dėl prizinių vietų ir nominacijų.

Tikimasi, kad kitais metais „Rudeninė karuselė“ irgi suksis visu greičiu ir į rudeniu alsuojantį mūsų kurortą sukvies dar daugiau gabių ir talentingų vaikų ir jaunuolių. O Lijanai belieka palinkėti energijos ir kūrybinės sėkmės organizuojant tokius puikius renginius, populiarinant dainas ir muziką.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close