Šiaurės šalių bibliotekų savaitė Ašmintoje

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Lapkričio 13–17 dienomis Ašmintos bibliotekoje vyko renginiai, skirti Šiaurės šalių bibliotekų savaitei paminėti. Pirmadienį mažieji skaitytojai kartu su piratais (bibliotekininke Rasa Šiugždiniene ir laisvalaikio salės renginių organizatore Rima Vilkiene) keliavo po nepaprastą salą skaitydami suomių rašytojo Mauri Kunno knygą „Lobių sala“. Kelionės metu renginio dalyviai ieškojo paslėptų atsakymų į klausimus, stengėsi surasti lobį ir aktyviai sportavo atlikdami „piratų mankštą“.

Bibliotekoje vyko kūrybinės dirbtuvėlės, kurių metu vaikai, pasitelkę savo vaizduotę, piešė „Svajonių salą“. Gražūs, nuotaikingi vaikų piešiniai yra eksponuojami bibliotekoje.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ašmintos bibliotekos bibliotekininkė Rasa Šiugždinienė

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close