Ilgapirščių ypač saugokitės prekyvietėse ar turgavietėse

Nenumaldomai artėjant žiemos laikotarpiui vis dažniau apsilankome įvairiose prekybos vietose norėdami įsigyti ne tik kasdienių reikalingų maisto produktų, buities prekių, šiltesnio drabužio ar apavo, bet ir kalėdinių dovanėlių. Paprastai, apsipirkdami visą dėmesį sutelkiame į prekių gausą, bendravimą su pardavėju ar pan. Tenka pastebėti, kad dauguma pagyvenusio amžiaus žmonių yra gan išsiblaškę, todėl neatsakingai saugo asmeninius daiktus, pavyzdžiui, rankines.

 Alytaus policija ragina būti atsakingiems, budriems ‒ rūpintis savo daiktų saugumu. Patariame moterims rinktis tokią rankinę, kurią būtų patogu nešioti ar laikyti priekyje. Vyrams ‒ pinigines nešioti tik drabužių vidinėse kišenėse, jokiu būdu ne kelnių išorinėje kišenėje. Rekomenduotina su savimi nelaikyti didelės pinigų sumos, mobiliuosius telefonus saugoti drabužių vidinėje kišenėje arba rankinės viduje. Be to, lankydamiesi prekybos centre, turgavietėje, ar kitose masinio žmonių susibūrimo vietose nedėvėkite brangių papuošalų, o įsigiję vertingų daiktų nepalikite jų atsainiai padėtų automobilio salone.

Akivaizdu, kad nusikalstamumo statistika nedžiugina – tik šių metų lapkričio 11‒13 dienomis pradėta 3 ikiteisminiai tyrimai dėl vagysčių Alytaus turgavietėse. Policijos pareigūnai įspėja saugotis asmenų, kurie pasinaudodami Jūsų neatsakingu požiūriu, gali lengvai nugvelbti tiek turimus pinigus, tiek kitus vertingus daiktus, dokumentus ‒ asmens tapatybės, banko korteles, pensininko ar tarnybinius darbo pažymėjimus.

Alytaus apskrities policijos pareigūnai nuolat organizuoja įvairias prevencines priemones siekdami apsaugoti miestelėnus nuo vagišių. Artimiausiu metu, ypač poilsio dienomis, numatoma sustiprinti patruliavimą turgaviečių teritorijose ir Alytaus krašto visuomenei pateikti išsamią informaciją apie esamą nusikalstamumo padėtį.

Alytaus apskr. VPK informacija

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close