Pristatyta antroji kunigo Algirdo Toliato knyga

Birštono kurhauze vyko Birštono TAU ir bendruomenės renginys, kuriame kunigas Lietuvos policijos kapelionas Algirdas Toliatas pristatė savo antrąją knygą „Gerumo liūnas“.

 

„Gerumo liūnas“ – liturginių C metų pamokslų ciklas. Juos galima skaityti nuosekliai. Kas sekmadienį nuo Kalėdų iki Kalėdų. Galima vienu prisėdimu – nuo pradžios iki pabaigos. Galima po fragmentą, atsivertus kur pakliūva. Tačiau svarbiausia skaityti širdimi, kad biblinių laikų pasakojimai ir personažai įsikūnytų ir prabiltų mūsų kasdienybės aktualijomis. Kodėl „Gerumo liūnas“? Mes tampame tuo, kuo mintame. Kuriančios šviesios mintys lyg liūnas nejučia įtraukia į gerus darbus, o knygos vaizdiniai vienas po kito pasigauna ir nusineša mintis per Dievo kupinus metus. Pasaulis nuolatos tobulėja ir keičiasi, bet amžinos dieviškosios išminties gelmes ir šių dienų dinamiką pasaulio Dirigento batuta suvienija į darnų skambesį. Knygos tikslas – ne tiek plėsti pažinimą, kiek padėti išgirsti savo sieloje skambesį. Tada net maži dalykai tampa dideli“ (Kunigas Algirdas Toliatas).

„Kodėl reikia būti geriems, kai aplink tiek daug blogio? Kodėl reikia daryti gerus darbus, kodėl reikia skleisti širdies gerumą?“– klausė kunigas susirinkusiųjų į knygos pristatymą, vėliau pats atsakydamas ir aiškindamas atsakymus į daugelį „kodėl?“

Duodamas pavyzdžius kunigas kalbėjo, kodėl geras dalykas nebūtinai būna geras iš vidaus, kas lemia vienokį ar kitokį žmogaus poelgį. Pasak kunigo, visi mes sukurti pagal Dievo paveikslą, tik nežinom vienas kito gyvenimo istorijų, nulemiančių poelgius. Tačiau kiekvienas žmogus turi pasirinkimą, ką įsileisti į savo mintis ir savo žodžius, kurie vėliau virsta darbais.

„Dievas visada mus įspėja, kad elgiamės netinkamai, tik reikia išgirsti ir suprasti. Iš pradžių tai būna nedidelis šnabždesys, tylus šauksmas, toks kaip sąžinės graužimas, kalba ir priminimas – tai liga, kai susirgęs žmogus turi pagalvoti, kad jis elgiasi ir gyvena negerai. O didelis šauksmas – kai ateina sunki liga. Visi mes pakeičiami, juk „nepakeičiamų“ pilnos kapinės“, – kalbėjo kunigas A. Toliatas.

Gerumas kaip liūnas žmogų įtraukia daryti gerus darbus, atjausti ir užjausti bei padėti šalia esančiam. Nelaukiant atlygio ar savanaudiškos naudos, tai turi būti daroma iš širdies, tik tai, kas tikra, yra vertinga.

Kunigas turėjo ką papasakoti, pasidalinti savo mintimis ir patirtimi, atsakyti į klausimus. Kadangi tai antroji jo pamokslų knyga (pirmoji –„Dievo ir žmogaus metai“), tad susirinkusieji klausė, ar dar galima laukti šių knygų tęsinio. A. Toliatas paminėjo, kad dar turėtų būti, nes žmonėms to reikia.

Iš tikrųjų mūsų laikais žmonės pasigenda tikro dvasininko žodžio, dialogo, pokalbio su tikinčiuoju jį dominančiomis temomis. Mes dažniau ieškome psichologo pagalbos, nors paprasčiau būtų ateiti pas kunigą pasikalbėti ir atverti jam savo širdį, pasidalinti abejonėmis. Gal tada būtume geresni ir nuoširdesni vieni kitiems?

Birštono TAU direktorė Roma Urbonienė dėkojo kunigui A. Toliatui už nuoširdų pokalbį, už kartu praleistą vakarą bei knygos pristatymą.

Visi norintys galėjo įsigyti ir pirmąją, ir antrąją kunigo knygas su autografais.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close