Šiauliuose treniruojasi JAV dislokuoti naikintuvai F-15C „Eagle“

Lietuvos karinės oro pajėgos informuoja, kad iki lapkričio 10 d. oro erdvėje virš Šiaulių vyks Aviacijos bazėje bendroms pratyboms šalyje dislokuotų Jungtinių Amerikos Valstijų naikintuvų F-15C „Eagle“ treniruotės. Nuo praėjusios savaitės Šiauliuose dislokuoti 7 JAV naikintuvai yra skirti pratyboms ir sąveikai su Baltijos šalių karinėmis oro pajėgomis, ir yra atskiras nuo šiuo metu NATO oro policijos misiją Baltijos šalyse vykdančio JAV karinių oro pajėgų kontingento.

JAV naikintuvų pilotų kovinio rengimo treniruotės vyks du kartus per dieną nuo 9 iki 13 val. ir nuo 15 iki 17 val. Visi skrydžiai yra ir bus vykdomi vadovaujantis Lietuvos Respublikos įstatymais ir Tarptautinės oro teisės nustatytomis taisyklėmis. Treniruočių metu sąjungininkų naikintuvai gali skristi viršgarsiniu greičiu, šiems skrydžiams nustatytas minimalus aukštis yra 30 tūkst. pėdų arba 9 km.

Šios treniruotės yra JAV pajėgų pilotų kovinio rengimo dalis, skirta tobulinti pilotų gebėjimus atlikti kovos manevrus ore.

Kariuomenės atstovai primena, kad siekiant užtikrinti Lietuvos, Latvijos ir Estijos oro erdvės apsaugą NATO oro policijos misiją Baltijos šalyse vykdantys sąjungininkų naikintuvai viršgarsinį greitį gali pasiekti ir bet kuriuo kitu paros metu.

Šiauliuose esančioje Karinių oro pajėgų Aviacijos bazėje šiuo metu iš viso yra dislokuota 14 JAV naikintuvų F-15C „Eagle“ – 7 iš jų nuo rugsėjo atlieka NATO oro policijos misiją, kiti 7 – yra dislokuoti treniruočių tikslais.

Nuotraukos autorius: John Franken

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close