Patarimai Helovino vakarėliui: kurdamos siaubingą makiažą neapsiribokite tik juodu akių pieštuku

Ruošiantis Helovino vakarui socialiniai tinklai siūlo aibes idėjų, kaip išsiskirti. Grožio specialistai sako, kad ne tik juodu akių pieštuku galima sukurti siaubingą makiažą ir pataria „pagailėti“ savo veido odos renkantis priemones.

Vaistinėje dirbanti grožio konsultantė Loreta Petrauskaitė pastebi, kad besiruošdamos Helovinui moterys ir merginos yra linkusios naudoti juodą akių pieštuką, tačiau, pasak jos, yra kur kas daugiau kosmetikos priemonių makiažo kūrimui.

„Baisiam įvaizdžiui puikiai tinka įvairiausių spalvų akių šešėliai, šviesios pudros, intensyvios kontūravimo priemonės ir ryškesni lūpų dažai – burgundinės, juodos, mėlynos ir raudonos spalvos.

Labai rekomenduoju mėlynus, violetinius ir pilkus atspalvius. Moterims derėtų naudoti tokias ne kasdieniškas spalvas, kurios suteikia akims intensyvumo ir sukuria sunkumo ant vokų jausmą“, – teigia „Eurovaistinės“ darbuotoja.

„Glow Make-up“ vizažistė ir makiažo kursų dėstytoja Rūta Šapalienė sako, kad Helovino makiažui labai svarbu pasirinkti kokybiškas kosmetikos priemones, kurios nesudirgins jūsų veido odos.

„Kosmetikos produktus būtina pirkti tik specializuotose parduotuvėse. Jokiu būdu neeksperimentuokite su guašu ar kitais piešimui tinkančiais dažais, nes kiek vėliau jūsų oda gali sulaukti nemalonių pasekmių“, – tikina bendro „Eurovaistinės“ ir „Glow Make-up“ projekto atstovė.

R. Šapoklienė pataria atsargiai elgtis ir su priklijuojamomis blakstienomis. „Jei renkatės blakstienų eilutes ir pirmą kartą jas klijuojate, vakaro eigoje didelė tikimybė likti be jų. Kitos moterys ir merginos mėgsta priklijuojamus blakstienų kuokštelius, tačiau užsiklijuoti juos pačioms yra žymiai sudėtingiau nei blakstienų eilutes“, – sako visažistė.

Anot jos, norint išlaikyti nepriekaištingą įvaizdį, visgi saugiausias variantas pasirinkti ekstravagantišką blakstienų tušą.

Keletas patarimai šiurpinančio makiažo kūrimui:

Antakių maskavimas

  1. Antakių šukomis sušukuokite antakius sukeldamos juos į viršų.
  2. Braukdamos muilu per antakius, prilipinkite juos prie kaktos.
  3. Padenkite antakių zoną maskuokliu, o vėliau 3-4 sluoksniais birios pudros.
  4. Padenkite visą veidą kremine pudra, kad antakių zona ir veido spalvos susivienodintų.

Žaizdos imitacija

Šiam makiažui reikia latekso, servetėlių, netikro kraujo ir akių šešėlių.

  1. Atskirpkite vieną trisluoksnės servetėlės sluoksnį ir suplėšykite jį į netvarkingus įvairaus dydžio gabalėlius.
  2. Dėkite servetėlę ant apsirinktos veido ar kūno dalies ir makiažo kempinėle padenkite latekso sluoksnį ant viršaus. Palaukite kol nudžius ir kartokite tai kelis kartus.
  3. Sustingusį latekso sluoksnį perkirpkite per vidurį, o vidų nudažykite juodos ar tamsiai rudos spalvos akių šešėliu.
  4. Kempinėle sudrėkinkite dirbtinu krauju ir tapšnodamos prakirptą vietą sukurkite žaizdos imitaciją.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close