Ar žinot, kiek laiko iš dangaus į žemę krenta žvaigždė? Aš nežinojau. Niekada iki šiol nebuvau mačiusi krentančios žvaigždės. O gal tiesiog nebuvo progos ir laiko stebėti dangų ir pamatyti tokį gamtos reiškinį? Sėdėjau terasoje, apsigaubusi stora vilnone skara, su puodeliu kvapnios čiobrelių arbatos. Tai buvo, šios taip labai lietingos ir šaltos vasaros vėlus vakaras. Sėdėjau, žiūrėjau į dangų ir pamačiau ją – krentančią žvaigždę. Sugalvok norą, sugalvok norą – šaukė vidinis balsas. Jeigu sugalvosi iki kol ji nenukris – tavo noras išsipildys. Iki nenukris. Turiu sugalvoti norą. Mintyse, tuose pilkųjų ląstelių labirintuose, bandžiau surasti norą, bet tokį tikrų tikriausią, tokį, kokio verta paprašyti. Negaliu juk paprašyti arbatos servizo, naujos rankinės ar numesti dešimt kilogramų. Juk, jeigu prašyt – tai prašyt. Tai koks gi tas mano tikrų tikriausias, tas vienintelis noras? Žvaigždė krito, mano mintys sukosi. Bandžiau landžioti savo mintyse, bet jaučiausi lyg būčiau pakliuvus į matricą. Viskas sukosi kartu su manim. Žvaigždė, mintys, noras, kritimas. Nesuspėjau. Žvaigždė nukrito. Sėdėjau ir klausiausi vakaro garsų – vėjo šniokštimo, kažkur toli važiuojančio automobilio, šuns lojimo. Užuodžiau dūmų kvapą, kvepiantį šiltais namais. Dangus buvo giedras ir pilnas žvaigždžių. Nusišypsojau. Gal kitą kartą, kai vėl pamatysiu krintančią žvaigždę, turėsiu ir norą, tikrą norą, o šiandien esu tiesiog laiminga, nes turiu viską. Turiu meilę.

Einira

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close