Revuonos viešbutis laukia naujų nuomininkų

Spalio 26 d. Prienų rajono savivaldybės tarybos posėdžio pradžioje, prieš pradedant svarstyti darbotvarkėje numatytą 21 klausimą, Tarybos narys Vytautas Martinaitis pranešė, kad jis nebepriklauso Darbo partijai – yra Lietuvos Respublikos liberalų sąjūdžio narys ir nuo šiol tampa nepriklausomu Tarybos nariu.

Iš karto po šio pareiškimo Algirdas Kederys į Kontrolės komitetą vietoje V. Martinaičio pasiūlė Audrių Banionį.

Į naują grupę susijungė ir keturi Tarybos nariai: Jonas Vilionis, Martynas Butkevičius, Juozas Krikštolaitis ir Marija Kleizienė.

Tarybos narys Audrius Banionis perskaitė pranešimą, kuriame abejojo, ar Tarybos narys Arūnas Vaidogas, kuris nuolat patenka į VTEK akiratį dėl to, kad ne visada suderina viešuosius ir privačius interesus, gali būti Kontrolės komiteto pirmininku ir ragino jį atsistatydinti iš šių pareigų, kaip akivaizdžiai neatitinkantį etinių ir moralinių normų. A. Vaidogo teigimu, ar jam reikia atsistadydinti, bus nuspręsta opozicijos posėdyje.

Pakeista Kontrolės komiteto sudėtis, pritarta projektui

Prieš terminą nutrūkus Tarybos nario Kąstyčio Tarasevičiaus įgaliojimams, kuris buvo ir Kontrolės komiteto narys, vietoj jo frakcija „Tvarka ir teisingumas“ į komitetą delegavo Loretą Jakinevičienę, naujai susikūrusi grupė – Juozą Krikštolaitį, o jokiai frakcijai ar grupei nepriklausantį V. Martinaitį pakeis A. Banionis. Šiam sprendimui pritarė 20 Tarybos narių.

Vienbalsiai buvo patvirtintas Prienų rajono savivaldybės 2011–2019 m. strateginis veiklos planas, kuris pirmą kartą buvo priimtas 2011 m., patikslintas 2013 m. Tarybos nariai pritarė ir projektui „Privačių namų prijungimas prie Prienų miesto geriamojo vandens tiekimo ir nuotekų tvarkymo infrastruktūros“, kuriuo siekiama prijungti Prienų miesto privačių namų buitinius vandentiekio ir nuotekų tvarkymo tinklus prie centralizuotų miesto tinklų. Vykdant šį projektą pirmumo teise planuojama prijungti tuos namus, kurių savininkai gauna piniginę socialinę paramą. Prienų rajono savivaldybė prie projekto, kuriam bus skiriama ne didesnė kaip 100 tūkst. eurų dotacija, turės prisidėti ne mažiau kaip 30 proc. projekto išlaidų sąmatos sumos.

Būsimam nuomininkui – nauji reikalavimai

Iki nustatyto laiko konkurso laimėtojui nepateikus nustatytų dokumentų, nebuvo pasirašyta sutartis dėl buvusio „Revuonos“ viešbučio pastato ir kiemo statinių Prienuose (Kranto g. 8) nuomos ne konkurso būdu. Prieš skelbiant naują konkursą sąlygų bei reikalavimų apraše buvo numatytos papildomos nuomos sąlygos, kuriose nurodoma, kad kartu su pasiūlymu per 25 dienas nuo laimėtojo paskelbimo dienos privaloma pateikti statybos darbų atlikimo bei įrangos įsigijimo grafiką bei investavimo sumas. Banko garantiją nuomininkas privalo pateikti ne vėliau kaip per 5 darbo dienas po sutarties pasirašymo. Sutartis įsigalioja tik pateikus sutarties įvykdymo garantą.

Balsų dauguma (16 pritarus, 4 – nepritarus ir 2 susilaikius) naujos redakcijos aprašas buvo patvirtintas.

Pritarta dviračio takų plėtros projektui

Tarybos posėdyje buvo pritarta Prienų rajono, Birštono, Alytaus miesto, Alytaus rajono savivaldybių, Nemuno kilpų regioninio parko direkcijos ir Augustino Rakausko bendradarbiavimo sutarčiai dėl siekio nutiesti vientisą dviračių taką, einantį per Prienų, Birštono, Alytaus miesto ir Alytaus rajono savivaldybių teritorijas.

Prienų rajono savivaldybei tenka 17 km dviračių tako, iš kurių 0,8 km šalia valstybinės reikšmės magistralinio kelio A16 Vilnius–Prienai–Marijampolė įrengs Lietuvos automobilių kelių direkcija, o 2 km nuo krašto kelio Nr. 130 Kaunas–Prienai–Alytus iki Vazgaikiemio k. esančio Visuomenės harmonizavimo parko įsipareigoja įrengti Augustinas Rakauskas. Pagal sutarties projektą iki 2019 metų planuojama parengti projektinę dokumentaciją.

Dviračių takas, kuris jau baigiamas tiesti nuo Birštono iki tilto per Nemuną, tęstųsi per Dvariuką iki Giraitiškių, per Naravus pasiektų kelią Kaunas–Prienai–Alytus, toliau eitų per Harmonizavimo parko teritoriją ir susijungtų su Alytaus rajone nutiestu taku.

Prisiminti nuostolius patyrę žemdirbiai, pritarta namo nugriovimui

Svarstant šių metų biudžeto pakeitimus, kuriems taip pat buvo vienbalsiai pritarta, A. Vaidogas priminė, kad reikėtų paremti ir žemdirbius, patyrusius nuostolių. Pasak Bendruomenių ir kaimo reikalų komiteto pirmininko Martyno Butkevičiaus, ekstremalių situacijų komisija svarstė šį klausimą, tačiau, kol dar nėra duomenų apie augalininkyste besiverčiančių žemdirbių patirtus nuostolius, joks sprendimas nepriimtas. Algimanto Šidlausko pastebėjimu, lėšų ūkininkams paremti yra mažai, todėl jų skirstymas gali tik suerzinti žmones.

Prienų rajono savivaldybei nuosavybės teise priklausantį namą Birštono g. 32, Prienuose, pripažinus avariniu (netinkamu gyventi) buvo pritarta dėl jo nurašymo (nugriovimo). Šiame gyvenamajame name yra šeši butai, gyvena trys šeimos. Gyventojams yra pasiūlyti kiti būstai ir jie sutinka išsikelti.

Pailginti mokslo metai, paskirtas direktorius

Pailgėjus mokslo metams bendrojo lavinimo mokyklose, iki birželio 15 d. pailginti mokslo metai ir neformaliojo švietimo mokyklose.

Atsižvelgdama į 2017 m. spalio 3 d. įvykusio atviro konkurso Prienų r. Stakliškių gimnazijos direktoriaus pareigoms užimti komisijos protokolą, Taryba pritarė, kad Vygantas Kornejevas Prienų r. Stakliškių gimnazijos direktoriaus pareigas pradėtų eiti nuo š. m. lapkričio 13  d.

Tarybos posėdyje taip pat buvo pakeistas Jiezno vaikų globos namų teikiamos socialinės globos pertvarkos 2016–2020 metų veiksmų planas bei iki 57 padidintas Jiezno vaikų globos namų didžiausias leistinas pareigybių skaičius.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close