Romansų vakare Veiveriuose vėl sukosi dailios skrybėlaitės bei skambėjo seniai girdėtos dainos (nuotraukos)

Spalio 27-osios vakarą Veiverių šaulių namuose vėl atgijo dešimtmečių istorinėmis dulkėmis nuklotose nuotraukose įamžintas vaizdas.

 

Į tradicinį romansų vakarą „Mes mylim retro“ rinkosi ištaigingomis skrybėlaitėmis ir sukniomis pasipuošusios ponios bei frakais ir aukštais cilindrais pasidabinę ponai.

 

Veiverių kultūros ir laisvalaikio centro surengtame koncerte buvo pratęsta dar prieš metus pradėta meilės trikampio – Marijos, Sofijos ir Jeronimo gyvenimiška, tačiau skaudi istorija. Prieš metus vykusiame koncerte istorija pasakojo apie dvi jaunas damas, kurios susitikusios geležinkelio stotyje kiekviena laukė iš karo grįžtančio savo mylimojo, kaip vėliau paaiškėjo, vieno ir to paties Jeronimo. Paaiškėjo ir tai, kad Jeronimas niekaip negalėjo apsispręsti, kurią merginą myli labiau, o merginos, laukdamos grįžtant gražaus ir svajomis užburiančio vaikino, dar labiau pasinėrė į meilės svajas. Deja, sužinojusios, jog myli vieną ir tą patį, liepė jam apsispręsti, kurios vieta šalia jo.

 

Šiemet Jeronimas vėlgi bando apsispręsti, kurią myli labiau. Sofijai pažada nutraukti santykius su Marija, tačiau pamatęs jo atvykimu apsidžiaugusią Mariją persigalvoja ir nusprendžia likti su ja, o santykius nutraukti su Sofija. Galiausiai, pakeliui pas Sofiją, sutinka iš fronto atvykusius savo draugus, kurie jam atvežė kariškę Rasytę. Pasirodo, šioji ant rankų supa judviejų vaiką. Pamatęs savo vaiką ir pakviestas draugų, Jeronimas nusprendžia ateitį susieti su vaiku ir, sėdęs į traukinį kartu su Rasyte, išvyksta. Na, o Mariją ir Sofiją pastebi kiti kariškiai. Taigi šis meilės trikampis visiems jo dalyviams baigiasi laimingai.

 

Intriguojančią istoriją papuošė ir pasipuošusios vakaro damos bei panelės, ir dainos. Savo kūrinius dovanojo Kazlų Rūdos Rimvydo Žigaičio menų mokyklos direktorė Virginija Savickė-Makūnienė (smuikas), jos pavaduotoja Elena Pečiulaitienė (vokalas), mokytojas Artūras Grinevičius (gitara), koncertmeisteris Dominykas Šimonis (fortepijonas), Marijampolės trečiojo amžiaus universiteto folkloro ansamblis „Senapilė“ (vad. Dalia Venckienė), Kazlų Rūdos trečiojo amžiaus universiteto vokalinis moterų ansamblis „TAU“ (vad. Elena Sakavičiūtė-Pečiulaitienė), Veiverių kultūros ir laisvalaikio centro vokalinis ansamblis „Radasta“ (vad. Aurelija Bareišienė), Kauno Juozo Gruodžio konservatorijos moksleivė Karolina Gustaitytė, Aleksoto bendruomenės centro liaudiškos muzikos ansamblis „Svirbė“ (vad. Aurelija Bareišienė), Mažosios Lietuvos Jurbarko krašto kultūros centro edukacinė studija „Mažosios Lietuvos rytiniai vartai“ (vad. Gina Meškauskienė), Prienų „Žiburio“ gimnazijos muzikos mokytoja Roma Ruočkienė bei Jurbarko muzikos klubo „Devynstygis“ vadovas Valdas Žemaitis.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close