„Rudens kraitėje“ Išlauže – nors ir prastus metus žemės ūkyje palydintys, tačiau šilti pokalbiai (nuotraukos)

 

Kiekvieną vėlyvą rudenį, baigiantis ūkio darbams, Išlaužo krašto ūkininkai susirenka į tradicinę šventę „Rudens kraitė“.

 

Spalio 27 d. popietę į Išlaužo seniūnijos salę atskubėjo tik keletas ūkininkų. Ypač lietingi metai, dienos dargana bei rūpesčiai ūkiuose šiemet ūkininkų nedžiugina.

 

Prisėdusius prie rudens vaišių stalo ūkininkus su pasibaigusiu dar vienu žemės ūkio sezonu sveikino Išlaužo seniūnas Tomas Skrupskas bei tradiciškai kiekvienoje šioje šventėje dalyvaujantis LR Seimo narys Andrius Palionis. Tiesa, sveikinimus lydėjo mintis, jog klimatas vis dažniau mėgsta pakišti koją ne tik Prienų krašto, bet ir visos Lietuvos ūkininkams. Pasak LR Seimo nario, jau tampa tradicija, jei vienus metus ūkininkus lydi sausra, tai kitais metais iškris dviguba susikaupusio lietaus porcija. Netgi Lietuvos mokslininkai teigia, kad tiek kritulių kaip šiemet Lietuvoje nebuvo iškritę jau 50 metų. Tiesa, A. Palionis atvežė ir gerų naujienų. LR Vyriausybėje jau patvirtinti kelių remonto darbai kitiems metams. O juose numatyta, kad Prienų krašte bus išasfaltuota apie 30 km žvyrkelių. Dalis šių darbų bus atlikti ir Išlaužo krašte.

 

Šventės metu ūkininkus džiugino ne tik šiltas ir sausas pasisėdėjimas per vis dar nesustojantį lietaus sezoną, bet ir Išlaužo pagrindinės mokyklos moksleivių šokiai bei dainos. Visus svečius nudžiugino ir muzikinis grupės „ViVaRa“ pasirodymas.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close