Mokytis tapyti ne taip ir sunku, bet labai malonu

Spalio 23 dieną Birštono viešojoje bibliotekoje vyko dailės terapijos užsiėmimas neįgaliesiems. Įvairiais būdais tapyti, piešti ir daryti kitus gražius darbelius mokė dailininkė Laima Giedraitienė.

 

Prisistatydama gausiam būriui susidomėjusių meno terapija L. Giedraitienė pasakojo, kad yra dirbusi knygų iliustratore, o vėliau ilgus metus Kauno klinikų Vaikų reabilitacijos ligoninėje dailės terapeute. Dabar menininkė pradeda dirbti su neįgaliaisiais, mokys juos įvairių gražių darbelių, nes ji pati mezga, siuva, piešia ir tapo…

„Šiais laikais kiekvieno galimybės yra beribės, tik reikia noro. Daugelis mėgsta daryti atvirukus, mat artėja šventės, kiti piešia ir lipdo ant kalėdinės eglutės žaisliukų“, – pasakojo L. Giedraitienė.

Dailininkė trumpai supažindino su dažniausiai naudojamomis priemonėmis ir dažais, kurie yra patvarūs ir nenusiplauna nuo pagamintų darbelių. Tokiais dažais galima išpiešti ir marškinėlius, kuriuos norėtume padovanoti artimiesiems, ir taures, ir vazeles.

Į pirmąjį užsiėmimą menininkė atsivežė įvairių spalvų dažų ir žymeklių, kuriais buvo galima dekoruoti nedidelius maišelius (telefonams, dovanėlei, akiniams).

Ir sekėsi visiems labai neblogai. Žinoma, geriausiai piešti ant audinio sekėsi Raimondai, kuri laisvalaikiu lanko neįgaliųjų meno būrelį ir daro rankdarbius, piešia.

Visos moterys, kurios pabandė pirmą kartą tapyti ar piešti žymekliu, sakė, kad užsiėmimas labai patiko. Šie meno terapijos užsiėmimai turėtų sudominti ir daugiau žmonių, kurie norėtų išmokti patys pasigaminti mielų dovanėlių artimiesiems.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close